Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024
Lu: € 19,0208 lei 0,0075 $ 17,6380 lei 0,0069

MasterCard lansează în Europa posibilitatea achitării în rate a cumpărăturilor neașteptate sau de mare valoare

MasterCard lansează în Europa posibilitatea achitării în rate a cumpărăturilor neașteptate sau de mare valoare Sursa foto: adweek.com

MasterCard a anunțat lansarea viitoare a unei opțiuni de plată în rate, ce va permite deținătorilor de carduri MasterCard și Maestro să distribuie costul cumpărăturilor în rate lunare egale, prin simpla utilizare a cardului la plată. În acest sens, MasterCard își perfecționează rețeaua de procesare pentru a oferi acest serviciu aplicabil cardurilor de debit, credit sau business, reducând totodată eforturile de implementare ale instituțiilor emitente, scrie nocash.info.ro.

Prin noua metodă de plată, costul cumpărăturilor de valoare ridicată sau a celor neprevăzute, precum un nou televizor sau al reparațiilor auto, devine mult mai accesibil pentru consumatori.

“Rezultat al mai multor studii la nivelul consumatorilor și al consultării cu asociații ale consumatorilor, emitenții de carduri și alte companii din industria plăților, soluția de plată în rate prin MasterCard este un răspuns la nevoile consumatorilor și partenerilor de afaceri. Astăzi, cu toții căutăm să îmbunătățim experiența de cumpărături: consumatorii caută soluții flexibile de plată, care să le satisfacă cerințele, menținând un bun control asupra cheltuielilor” a declarat Andrew Buckley, head of core products MasterCard Europe.

Potrivit comunicatului, plata în rate prin MasterCard le permite retailerilor, instituțiilor emitente și acceptatoare de carduri, să își crească afacerile pe termen lung prin satisfacerea nevoii clienților de a avea mai multe opțiuni de plată. Beneficiile includ:

Pentru consumatori

Un studiu derulat de MasterCard la nivelul consumatorilor europeni arată că opțiunea de plată în rate reprezintă o metoda atrăgătoare pentru mulți dintre aceștia. MasterCard le va permite deținătorilor de carduri MasterCard și Maestro să distribuie într-un mod convenabil rambursarea costurilor cumpărăturilor neașteptate sau de valori ridicate, precum cel al înlocuirii mașinii de spălat, în rate fixe lunare. Opțiunea MasterCard pentru plata în rate le oferă deținătorilor de carduri mai multă diversitate la momentul realizării plății, permițăndu-le să utilizeze cardul lor de debit, credit sau business pentru extinderea bugetului, atunci când au nevoie, menținând în acelașii timp controlul asupra cheltuielilor.

Pentru retaileri, companii de turism & alți parteneri de business

Oferind mai multa flexibilitate a plăților, prin opțiunea de plată în rate prin MasterCard, jucătorii din mediul de business pot beneficia de fidelizarea și extinderea bazei de clienți și, în acest fel, de creșterea vânzărilor – menținând totodată standardele moderne de viteză și securitate ale plăților electronice.

Pentru instituții emitente de carduri

Opțiunea de plată în rate dezvoltată de MasterCard le permite instituțiilor emitente de carduri să răspundă eficient la nevoia consumatorilor de a-și administra responsabil finanțele și cheltuielile. Prin diferențierea serviciilor de plată cu cardul, emitenții vor găsi tot mai mulți clienți dornici de a se bucura de produsele lor. Așadar, MasterCard își perfecționează rețeaua de procesare pentru a oferi acest serviciu aplicabil cardurilor de debit, credit sau business, reducând totodată eforturile de implementare ale instituțiilor emitente.

Pentru instituții acceptatoare de carduri

MasterCard ajută instituțiile ce oferă servicii de acceptare de carduri să își crească rata de achiziție a comercianților noi și să își mărească volumele de acceptare, prin oferirea unei noi soluții de plată ce permite creșterea volumelor vândute.

Serviciul de plată în rate prin MasterCard va fi implementat în anumite piețe din Europa pe parcursul celei de-a doua jumătăți a anului 2016. Pe piața din SUA, MasterCard International a lansat programul MasterCard Installment Card încă din noiembrie 2002.

Sursa: nocash.info.ro

Noutăți similare

Decembrie de poveste cu maib și Mastercard

În decembrie, maib și Mastercard te invită să îmbrățișezi feeria sărbătorilor și îți promit o lună de poveste, cu o mulțime de surprize, ca să te bucuri din plin ...