Azi: € 19,0242 lei 0,0890 $ 17,8816 lei 0,0636

(studiu) Marea Britanie: Cele mai aglomerate sucursale ale băncilor au devenit platformele de mobile și online banking

(studiu) Marea Britanie: Cele mai aglomerate sucursale ale băncilor au devenit platformele de mobile și online banking Sursa foto:

Adopția banking-ului digital de către britanici a atins masa critică. Valoarea plăților realizate de britanici prin intermediul platformelor de mobile banking și internet banking a ajuns la 1 mld. lire pe zi, potrivit studiului „It’s in our hands”, realizat de Asociația Bancară din Marea Britanie, scrie nocash.info.ro.

Aplicațiile bancare pentru mobile si tablete au fost descărcate de peste 14,7 mil. de ori, în creștere cu 2,3 mil. față de ianuarie a.c., la o rată ce se situează în jur de 15.000 „download”-uri pe zi. Aplicațiile dezvoltate de bănci pentru telefoanele mobile s-au dovedit incredibil de populare, fiind foarte bine primite de către piață, în prezent fiind folosite de 2,6 mil. de ori pe zi.

Platformele de mobile și internet banking sunt utilizate pentru a realiza tranzacții săptămânale de 6,6 mld. £, față de 5,8 mld. £ cât se înregistra anul trecut. Peste 7 mil. de „log-in”-uri se înregistrează zilnic pe platformele de internet banking.

„Știți care este cea mai aglomerată sucursală a noastră din Marea Britanie? Este aplicația noastră de mobil în trenul de 7.15 a.m. către Paddington”, declară Ross McEvan, Chief Executive la RBS Group.

În jur de 167.000 de clienți RBS își folosesc aplicația de mobile banking între 7 si 8 dimineața. Cea mai ocupată zi a fost 30 mai 2014 când în aplicația băncii s-au înregistrat 3,65 mil. de „log-in”-uri.

Această tendință de creștere rapidă a utilizării de aplicații va continua. Potrivit Asociației Europene de Management Financiar, 60% dintre toate tranzacțiile bancare vor fi realizate de pe terminale mobile în următorii 3 ani, iar băncile trebuie să se adapteze la această nouă realitate.

Potrivit unui sondaj realizat de YouGov la comanda Asociației Bancare din Marea Britanie, în iunie 2014, 77% dintre clienții băncilor folosesc canalele alternative de tranzacționare, online banking sau mobile banking, de cel puțin o dată pe lună.

În 1728, The Royal Bank inventa overdraft-ul, una dintre cele mai importante inovații bancare. În 1880, primul credit voucher – un precursor al cardului de credit – era introdus în Marea Britanie de către Provident Clothing group. De asemenea, în 1967, Barclays instala primul ATM (cash dispenser) din lume în Einfield iar în 1972 Lloyds Bank „Cashpoint” lansa primul ATM online care utiliza carduri din plastic cu banda magnetica. Revoluția digitală din sectorul bancar menține și astăzi Marea Britanie în poziția de lider, atât în privința inovației cât și a gradului de utilizare a noilor servicii digitale.

Raportul “The way we bank now”

Sursa: nocash.info.ro

Noutăți similare