Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

MAIB – mereu alături de antreprenorii din agricultură şi la creditare, şi la “Gala AIPA 2019”

MAIB – mereu alături de antreprenorii din agricultură şi la creditare, şi la “Gala AIPA 2019” Sursa foto: maib.md

Cei mai de succes antreprenori din sectorul agricol au fost şi în acest an reuniţi la “Gala AIPA 2019”, organizată de Agenţia de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură. Evenimentul este la a treia ediţie şi pune în valoare bunele practici în agricultură, afacerile de succes şi antreprenoriatul proactiv.

Fiind un partener de încredere al afacerilor din sectorul agricol, cu o cotă de peste 30% de credite acordate agricultorilor şi cea mai variată gamă de soluţii de finanţare, Moldova Agroindbank a sărbătorit succesul performerilor din domeniu alături de ei - majoritatea clienţi ai băncii - susţinând excelenţa celor mai buni agricultori pentru a treia ediţie consecutiv.

Peste 300 de invitaţi din ţară şi de peste hotare, reprezentanţi ai Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, oficiali de rang înalt au aplaudat istoriile de succes ale antreprenorilor care au beneficiat de subvenţii pentru anul 2018 şi au dat apreciere performanţei în agricultură. Conform rezultatelor concursului, 19 oameni de afaceri au fost premiaţi cu trofee şi diplome de apreciere.

Pavel Filip, Prim-ministrul Republicii Moldova:

“E timpul să trecem de la paradigma să vindem ceea ce am produs la să încercăm să producem ceea ce se vinde. Avem nevoie de investiţii inteligente şi ştiu că avem în Republica Moldova agricultori care reuşesc şi care demonstrează în fiecare zi că succesul şi performanţa sunt posibile cu multă muncă, dedicaţie, curaj şi puţin ajutor din partea statului”.

1440 de producători agricoli, clienţi ai MAIB, au fost beneficiari de subvenţii în anul 2018. Pentru suportul constant acordat de Moldova Agroindbank producătorilor şi antreprenorilor agricoli, Preşedintelui băncii, Serghei Cebotari, i-a fost decernat premiul “Cea mai Cooperantă Bancă în Susţinerea Producătorilor Agricoli”.

„MAIB este partenerul tradiţional al Galei AIPA, pentru că înţelegem importanţa sectorului agricol pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova. Faptul că Moldova Agroindbank are o cooperare strânsă cu antreprenorii agricoli este demonstrat şi de ponderea creditelor acordate acestui sector - de aproximativ 30%, precum şi de produsele elaborate special pentru a satisface necesităţile agricultorilor. Dacă investeşti, pământul te răsplăteşte.

Adresez felicitări laureaţilor acestui concurs pentru rezultatele obţinute în activitatea lor şi le mulţumesc pentru insistenţa şi ambiţia cu care contribuie la dezvoltarea economică a ţării. Vă asigurăm că Moldova Agroindbank rămâne în continuare partenerul Dvs. financiar puternic şi de încredere”, a declarat în discursul său Serghei Cebotari, Preşedintele MAIB.

Trofeele ediţiei curente a Galei AIPA au revenit, conform nominalizărilor:

  • Tânăr Fermier de Succes – SRL Ionex-Trans, Costești, Ialoveni;
  • Inovații în Agricultură – Î.M. Met Sa Produse Impex SRL, or. Drochia;
  • Cea mai de Succes Femeie-Fermier – SRL Poliglia, Negureni, Telenești;
  • Cel mai de Succes Grup de Producători Agricoli – SRL Fresh Time, Chipeșca, Șoldănești;
  • Start-up-ul Anului – SRL Euroalun, Puhoi, Ialoveni;
  • Cea mai Performantă Plantație Multianuală – SRL Plaiul Bârlădean, Bârlădeni, Ocniţa;
  • Cea mai Performantă Fermă Zootehnică – SRL Garma Grup, Fârlădeni, Hânceşti;
  • Cea mai Performantă Investiție în Dezvoltarea Infrastructurii Postrecoltare și Procesare – SRL Regina Naturii, Costești, Ialoveni;
  • Cea mai Atractivă Pensiune Agroturistică – II Hanganu Ion, Lalova, Rezina;
  • Cele mai Avansate Tehnologii în Domeniul Vitivinicol – IM Chateau-Vartely SRL, Orhei;
  • Implementarea Bunelor Practici în Agricultura Conservativă – SRL Hiliuţanul, Hiliuţi, Râşcani;
  • Cel mai Bun Exemplu în Agricultura Ecologică – SRL Agro-Sadim, Comrat;
  • Apicultorul Anului – SRL Apisterra, Ruseștii Noi, Ialoveni;
  • Asociația de Profil a Anului – Asociaţia Producătorilor și Exportatorilor de Struguri de Masă (APESM);
  • Cea mai Activă Companie de Consultanță – Federația Agricultorilor din Moldova (FARM);
  • Proiectul Anului Finanțat de Partenerii de Dezvoltare – Proiectul de Reziliență Rurală finanțat de IFAD;
  • Jurnalismul Agricol – pentru Promovarea Activă a Sectorului Agricol – AGRO TV Moldova.

Sursa: maib.md

Noutăți similare