Azi: € 18,9294 lei 0,0834 $ 17,7607 lei 0,0583

MAIB: lumină şi speranţe de viaţă pentru micuţii malnutriţi

MAIB: lumină şi speranţe de viaţă pentru micuţii malnutriţi Sursa foto: maib.md

Echipa Moldova Agroindbank împărtăşeşte convingerea că nu există copii străini şi că toţi copiii merită şi trebuie să aibă o copilărie fericită.

Din acest considerent, MAIB susţine educaţia şi performanţa academică a tinerilor prin „Burse de Merit” şi „Burse pentru Viitorul Tău”, sprijină educaţia financiară a picilor încă de la vârsta preşcolară şi primară prin intermediul Centrului „Avanti”, aduce zâmbete pe chipurile copiilor spitalizaţi, oferind inclusiv speranţe de viaţă pentru micuţii malnutriţi.

„Am pornit de la un caz care ne-a sensibilizat enorm şi despre care am aflat de la un client al MAIB, medic de profesie. Doamna, cu faţa preocupată, ne-a spus că în secţie are internat un bebeluş de 8 luni, care cântăreşte doar puţin peste 3 kilograme şi că, dacă reuşeşte să aducă la o stare satisfăcătoare copiii din secţie, starea lor se agravează din nou la scurt timp după externare, din cauza lipsurilor în care trăiesc şi supravieţuiesc. Am decis că trebuie să acţionăm şi să oferim speranţe de viaţă pentru aceşti micuţi”, a declarat Victoria Koroli, şef al Departamentului PR şi Comunicare al MAIB.

Neindiferenţi, mărinimoşi şi receptivi, angajaţii MAIB au contribuit printr-o strângere de fonduri la procurarea produselor de primă necesitate, atât de necesare majorităţii pacienţilor internaţi în Secţia Pediatrie, dereglări metabolice, malnutriţii şi reanimare a Spitalului „Emilian Coţaga”, care provin din familii defavorizate.

Astfel, la externare, părinţii micuţilor vor primi mâncare specială destinată bebeluşilor aflaţi în asemenea stare, precum şi scutece, acestea urmând să constituie  un colac de salvare pentru prima perioadă de după spitalizare.

Echipa MAIB partajează spiritul caritabil şi îndeamnă să ne unim puterile pentru a realiza în comunitate cât mai multe fapte bune.

Sursa: maib.md

Noutăți similare