Azi: € 19,1391 lei 0,0243 $ 17,9693 lei 0,0278

MAIB – bancă cu cel mai mare impact social în Moldova

MAIB – bancă cu cel mai mare impact social în Moldova Sursa foto: maib.md

BC „Moldova Agroindbank” SA a fost desemnată de către revista britanică „Capital Finance International” (CFI) drept “Bancă cu cel mai mare impact social în Moldova”(Best Social Impact Bank – Moldova 2017).

Premiul este o recunoaştere a implicării active a băncii în susţinerea unor proiecte de responsabilitate socială. Potrivit Comisiei de evaluare a nominanţilor din cadrul CFI, Moldova Agroindbank desfăşoară businessul bancar la un nivel înalt, aplicând principiile responsabilităţii corporative în activitatea sa printr-un management responsabil şi gestionează impactul acestei activităţi asupra comunităţii.

“Banca se bucură de o reputaţie excelentă pentru sprijinirea dezvoltării Moldovei şi direcţionarea mijloacelor financiare către sectoarele şi organizaţiile care luptă eficient cu sărăcia. În special, MAIB investeşte în instituțiile de învățământ și în sănătate publică. De asemenea, banca menține un mare program de responsabilitate socială corporativă, axat pe dezvoltarea abilităților și crearea de oportunități pentru tineri. Astfel, Moldova Agroindbank tinde să contribuie la reducerea numărului de moldoveni care emigrează, pentru ca ei să-şi găsească un viitor mai bun acasă”, se arată în comunicatul de presă al CFI.

Astfel, Comisia de evaluare a CFI recunoaşte impactul enorm al Moldova Agroindbank asupra dezvoltării ţării, pentru care îi conferă premiul „Best Social Impact Bank – Moldova 2017”.

“Pe parcursul celor 26 de ani de activitate, Moldova Agroindbank şi-a asumat mai multe angajamente sociale. Banca sprijină financiar diverse domenii, cum ar fi cultura, educaţia, economia, diferite evenimente ale comunităţilor locale, iar pe viitor va încerca să-şi extindă susţinerea programelor de solidaritate socială. Desigur, ne bucură faptul că acţiunile noastre din ultimii ani tot mai mult atrag atenţia pe plan internaţional, premiul CFI fiind încă o dovadă a recunoașterii competențelor noastre profesionale şi implicării în viaţa comunităţii”, a declarat Serghei Cebotari, Preşedinte al Comitetului de Conducere al MAIB.

Premiul atribuit de revista britanică este cel de-al treilea obţinut de MAIB în acest an de la o publicaţie internaţională, după câştigarea titlurilor de „Cea mai bună bancă comercială din Moldova” din partea prestigioasei reviste ”Global Banking & Finance Review” şi de „Cea mai bună bancă din Moldova”, potrivit revistei „Global Finance”.

N.B.: Capital Finance International este o revistă renumită din Marea Britanie, dedicată businessului, economiei și finanțelor. CFI oferă cititorilor știri actuale, analize și comentarii profesionale cu privire la situația de pe piețele mondiale.

Sursa: maib.md

Noutăți similare