Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

MAIB a vândut mai mult de jumătate din acțiunile de tezaur propuse spre comercializare

MAIB a vândut mai mult de jumătate din acțiunile de tezaur propuse spre comercializare Sursa foto: maib.md

În prima săptămână de după plasarea anunțului de înstrăinare a acțiunilor de tezaur, BC Moldova Agroindbank S. A. (MAIB) a vândut 3,75% de acţiuni din pachetul de 6,2% scos la vânzare.

Solicitat de corespondentul agenţiei „Infotag”, preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari, a spus că acţiunile s-au vândut la un preţ mai mare decât oferta – 1340 lei pentru o acţiune.

Întrebat dacă acţiunile vor fi vândute până la adunarea generală anuală a acţionarilor, programată pentru 24 aprilie, Cebotari a spus că interesul pentru acestea este destul de mare, şi de aceea, cel mai probabil, acţiunile care au rămas se vor vinde.

Preşedintele celei mai mari bănci din ţară a atras atenţie o dată în plus la faptul că resursele obţinute din vânzarea acţiunilor din trezorerie, iar suma dată va atinge aproape 90 milioane de lei, va permite băncii să îmbunătăţească lichiditatea, care la rândul său va majora volumul creditării sectorului real al economiei, ceea ce în general va îmbunătăţi rezultatele financiare ale băncii.

La solicitarea de a comenta rezultatele financiare ale activităţii în primul trimestru, preşedintele Moldova Agroindbank a spus că banca nu va reduce ritmurile de dezvoltare, la baza căror stă o echipă profesionistă şi unită de manageri, încrederea clienţilor şi deponenţilor, precum şi sprijinul acţionarilor.

„Pe primul loc în strategia de dezvoltare a băncii noastre noi punem calitatea serviciilor şi produselor, corectitudinea şi transparenţa în toate. Aceasta vizează politica de formare a dobânzilor, proceselor interbancare şi evidenţa fiscală transparentă”, a spus Cebotari.

Potrivit spuselor sale, succesele financiare ale MAIB sunt rezultatul unei activităţi calitative şi productive, care a adus băncii în primele 3 luni ale anului 2015 rezultatul financiar planificat şi aşteptat.

„Aceasta vorbeşte despre stabilitatea Moldova Agroindbank, despre stabilitatea indicilor financiari, ceea ce determină dinamica de dezvoltare pe termen lung, care va oferi numeroşilor clienţi încredere în starea financiară stabilă a băncii”, a conchis preşedintele MAIB, Serghei Cebotari.

Sursa: infotag.md

Noutăți similare