Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

Locațiile din Republica Moldova unde se poate de achitat "fără contact" cu cardurile MasterCard PayPass

Locațiile din Republica Moldova unde se poate de achitat Sursa foto: techworld.com

În Republica Moldova, există aproape 50 de locații unde se poate achita cu cardul MasterCard PayPass, scrie agora.md.

Cardurile de plată MasterCard PayPass permit utilizatorilor procurarea bunurilor şi a serviciilor la comercianţi cu un singur gest, doar prin apropierea cardului de terminalul POS. Cele mai multe localuri sunt situate în Chișinău, în sectorul Centru. Totuși, cele două bănci care eliberează aceste carduri (Unibank și Moldova Agroindbank) și-au extins rețeaua și în afara capitalei. Astfel, că deținători de carduri PayPass pot achita în diverse localuri din Bălți, Drochia, Ceadîr-Lunga și Comrat.

Tehnologia „contactless” a fost lansată în Republica Moldova în luna noiembrie, anul trecut. Această tehnologie asigură creşterea considerabilă a vitezei efectuării plăţilor datorită reducerii timpului necesar pentru procesarea tranzacţiei cu card până la 1-2 secunde, ceea ce permite majorarea capacităţii şi nivelului de deservire a clienţilor în centrele comerciale şi reţelele de magazine cu un număr mare de cumpărători.

La achitarea sumei de până la 200 lei nu este necesară introducerea codului PIN, iar cecul este tipărit doar la solicitarea clientului.

În prezent, în Republica Moldova două bănci, Unibank și Moldova Agroindbank, deţin dreptul de a emite şi de a primi spre plată cardurile cu tehnologia PayPass. Acest fapt le permite băncilor să instaleze terminale cu tehnologia PayPass pentru acceptarea cardurilor respective la comercianţi pe întreg teritoriul țării.

Vedeți în continuare infografic-ul, realizat de Agora, ce ilustrează locațiile unde este posibilă achitarea prin intermediul cardurilor MasterCard PayPass.

Sursa: agora.md

Noutăți similare

Decembrie de poveste cu maib și Mastercard

În decembrie, maib și Mastercard te invită să îmbrățișezi feeria sărbătorilor și îți promit o lună de poveste, cu o mulțime de surprize, ca să te bucuri din plin ...