Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Leonid Talmaci urmează să fie instalat la conducerea Moldindconbank

Leonid Talmaci urmează să fie instalat la conducerea Moldindconbank Sursa foto: vipmagazin.md

Consiliul de administraţie al BC Moldindconbank S.A. a depus la Banca Naţională a Moldovei (BNM) pachetul necesar de documente pentru noul preşedinte al Comitetului de Conducere al băncii. În funcţie a fost aprobat primul guvernator al BNM, Leonid Talmaci, scrie noi.md cu referire la Infotag.

O sursă din conducerea băncii a relatat agenţiei "Infotag" că pentru Leonid Talmaci în funcţia de Preşedinte al Comitetului de Conducere al Moldindconbank în unanimitate au votat toţi membrii Consiliului de administraţie.

Sursa menționată a presupus că procedura de aprobare de către regulator a noului preşedinte al Moldindconbank nu va dura mult, deoarece toată activitatea lui Leonid Talmaci este legată de mediul bancar.

Leonid Talmaci ar urma să o înlocuiască la conducerea Moldindconbank pe dna Svetlana Banari, care conduce MICB din anul 2009.

Actualul loc de muncă al lui Leonid Talmaci este Asociaţia Băncilor din Moldova, unde ocupă funcţia de preşedinte.

Leonid Talmaci s-a născut în anul 1954. În perioada sovietică a condus la Leningrad o bancă comercială, apoi Asociaţia băncilor din Rusia. În 1991 a devenit primul guvernator al BNM, activînd în acest post 18 ani. Leonid Talmaci a fost inclus în cartea celor 500 cei mai cunoscuţi şi de succes oameni din lume.

Sursa: noi.md / Infotag

Noutăți similare