Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

Lecţiile MAIB învăţate la Maratonul Internaţional Chişinău, 2019

Lecţiile MAIB învăţate la Maratonul Internaţional Chişinău, 2019 Sursa foto: maib.md

Cum e să cucereşti 42 de kilometri, dar 21, dar 10, 5 şi chiar 1,5 kilometri? Cea de-a cincea ediţie a Maratonului Internaţional Chişinău a fost despre emoţia depăşirii propriei limite şi despre perseverenţă, muncă, spirit de echipă şi multe zâmbete.

Pe lângă toate acestea, echipa MAIB a învăţat nişte lecţii demne de ţinut cont.

1. Organizarea: Este  un aspect foarte important. Maratoniştii MAIB au avut un lider excepţional, care a motivat, inspirat şi anticipat situaţiile problematice. Iar să organizezi după 8 ore de muncă 50 de angajaţi din diverse subdiviziuni nu e deloc simplu. Cristina Sotnic, Iulia Boguşevschi, aţi fost excepţionale!

2. Comunicarea: participarea la Maraton a fost o şansă pentru echipă de a se cunoaşte mai bine şi de a lega prietenii. Ne-am redescoperit dincolo de comunicarea corporativă şi am aflat că împărtăşim multe pasiuni şi interese comune.

3. Ieşirea din zona de confort: participarea şi antrenamentele de după serviciu au implicat şi nişte concesii legate de programul de seară, de nişte angajamente, de o decizie de a face mai multă mişcare. Iar 50 de angajaţi ai MAIB au ales să muncească mai mult şi să iasă din rutină şi din zona de confort. 

4. Depăşirea limitelor: Maratonul este şi despre dorinţa de a te depăşi, de a stabili noi obiective şi a te bucura de rezultate. Echipa Moldova Agroindbank a participat la Maraton din dorinţa de a se depăşi, partajând sloganul „Fii şi tu #MAIBun!”.

  

5. Susţinere, grijă, spirit de echipă: Probabil cele mai explozive emoţii au fost trăite de echipă pe ultima sută de metri, când susţinătorii şi colegii de la cursele anterioare scandau neîntrerupt urale de susţinere spre linia de finiş a cursei, când întâmpinau cu îmbrăţişări şi cu aplauze finaliştii. Am simţit că spiritul de echipă la asemenea evenimente creşte uluitor de mult. Inclusiv de asta, recomandăm Maratonul ca un eveniment corporativ. 

6. Caritate: Iniţial, în cursa Maratonului s-au înscris 40 de angajaţi MAIB. Pentru că solicitările au tot curs şi mult după termenul limită de înscriere, am mai oferit o şansă, iar cei 10 angajaţi noi înscrişi au alergat cursa Run for Children, organizată de CCF Moldova. Astfel, am combinat dorinţa de a face sport cu cea de a face un bine, susţinând cauza caritabilă ca toţi copiii să crească în familii şi să nu cunoască drama instituţionalizării.    

7. Şi la final, Maratonul este o experienţă de leac. „Chiar dacă până la start am avut emoţii grozave, de parcă aş merge la altar, chiar dacă e o premieră să particip la Maraton şi o mare aventură să îndrăznesc să alerg 42 kilometri, să ştiţi că s-a meritat 100% fiecare metru parcurs”, povesteşte încrezător un coleg MAIB, care a obţinut un rezultat extraordinar.

  

Fiecare participant a tras propriile concluzii şi propriile lecţii din participarea sau neparticiparea la Maratonul Internaţional Chişinău. Fiecare decide să facă mişcare sau nu, să trăiască euforia unei asemenea competiţii şi o multitudine de emoţii pozitive sau să rămână în rutină.

Cert e că după această experienţă echipa Moldova Agroindbank va continua să ducă un mod activ şi sănătos de viaţă, să performeze profesional şi să muncească cu diligenţă. Suntem MAIBuni în eforturi comune!

Sursa: maib.md

Noutăți similare