Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Kommersant.md: EuroCreditBank se pregătește de vânzare

Kommersant.md: EuroCreditBank se pregătește de vânzare Sursa foto: bancamea.md

Interes față de achiziíonarea EuroCreditBank există din partea mai multor investitori. Printre aceștea se numără și holdingul rus Finstar al miliardarului Oleg Boico – nr.71 în clasamentul Forbes al celor mai bogați oameni din Rusia, scrie kommersant.md.

În perioada următoare filiala de la Moscova a companiei de consultanță PriceWaterhouseCoopers va efectua un audit al băncii. Tranzacția de cumpărare-vânzare a 75% din acțiunile EuroCreditBank este evaluată la 8,1 mln euro.

Unul din conducătorii băncii a relatat pentru kommersant.md că există 3 potențiali investitori interesați de pachetul de acțiuni al EuroCreditBank. Pachetul este format din 8,1 mln acțiuni, majoritatea aparținând Marianei Petros Zisis, cetățeancă a Greciei.

Sursele dn cadrul băncii au afirmat că cele mai avansate negocieri se poartă cu grupul turc Euro Yatirim Menkul Degerler. EuroCreditBank și fondul din Turcia au semnat un acord de non-divulgare a informației, iar mandatul pentru tranzacție a fost acordat vice-ministrului agrculturii al Republicii Moldova și membrului Consiliului de Admisnitrație al ECB – Gheorghe Gaberi.

Pentru Kommersant Gheorghe Gaberi a afirmat că investitorii turci încă nu au luat decizia finală de a investi înMoldova. Aceștia urmează să se hotărască în viitorul apropiat.

Sursa: kommersant.md

Noutăți similare