Azi: € 19,0242 lei 0,0890 $ 17,8816 lei 0,0636

Jobul celui mai puternic bancher din lume - cât timp petrece cu angajații, presa sau bancherii din mediul privat?

Jobul celui mai puternic bancher din lume - cât timp petrece cu angajații, presa sau bancherii din mediul privat? Sursa foto: Bloomberg

Janet Yellen, preşedintele Rezervei Federale americane (Fed) şi prima femeie aflată la conducerea celei mai puternice bănci din lume, şi-a petrecut cea mai mare parte din acest an încercând să reducă programul Fed de stimulare a economiei prin achiziţii de obligaţiuni.

Care a fost însă programul zilnic al celui mai puternic bancher din lume?

Wall Street Journal a publicat agenda lui Janet Yellen în perioada 3 februarie – 31 iulie. Yellen şi-a petrecut în această perioadă 184 de ore în întâlniri cu personalul din subordine şi doar 8 ore cu bancheri din mediul privat. Bancherul şi-a dedicat puţin timp şi întâlnirilor cu cei care legiferează, cu presa şi cu oficiali ai Casei Albe. La polul opus, Yellen a alocat peste 50 de ore îndatoririlor de serviciu şi întâlnirilor cu alţi oficiali ai FED.

Înainte de şedinţele politică monetară, Yellen a petrecut mai multe ore la telefon cu preşedinţii subsidiarelor regionale ale Fed, scrie Ziarul Financiar cu referire la WSJ.

Presa americană monitorizează şi solicită programul preşedintelui Fed pentru a observa în ce măsură se reflectă programul său zilnic în îndeplinirea obiectivelor asumate ca şef al acestei instituţii financiare.

Janet Yellen, fost vicepreşedinte al Rezervei Federale a Statelor Unite, a devenit de la 1 februarie 2014 succesoarea veteranului Ben Bernanke la şefia celei mai puternice bănci centrale din lume după ce numirea ei a fost confirmată de senatorii americani.

Sursa: zf.ro

Noutăți similare