Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Istorii creditare: cum poți obține ce-ți dorești aici și acum?

Istorii creditare: cum poți obține ce-ți dorești aici și acum? Sursa foto: microinvest.md

Dorințele nu coincid cu posibilitățile? Nu și în cazul lui Ruslan Munteanu. Originar din satul Botnărești, raionul Anenii Noi, Dl Munteanu întotdeauna știe exact ce-și dorește. E căsătorit, are trei copii și o casă moștenită de la părinți într-un loc pitoresc. Opt ani a lucrat în Europa, timp suficient pentru a înțelege că acasă e mai bine și pâinea nu e atât de amară. S-a întors acasă, și-a găsit de lucru în Sângera. Salariul e ca la toți. Treptat și-au aranjat viața: au făcut reparație, s-au apucat să schimbe mobila în casă: a venit rândul dormitorului. Au hotărât să cumpere mobilă bună, calitativă, care să fie confortabilă și cum se spune la moldoveni – pe viață. Ideea cu așteptatul și economisirea banilor a decăzut din start.

"Am locuit în Europa timp de 8 ani și am observat că acolo 80% din populație trăiește în credit. Pentru ei, acest lucru este normal. Ei trăiesc aici și acum, nu așteaptă norocul la întâmplare", - spune Ruslan.

Mobila care li se potrivea cel mai bine au găsit-o în showroom-ul companiei "Tandem". Calitatea este la nivel, designul, de asemenea. Și prețul e pe potrivă.

"Ideea de a lua un credit nu m-a speriat, noi din start am înțeles că așa va fi. Noroc, însă, de consultantele de la "Tandem" și le sunt recunoscător pentru aceasta, că m-au sfătuit să mă adresez la Microinvest", - își amintește domnul.

  

Doar cu buletinul de identitate creditul a fost perfectat într-o oră. Ruslan a fost plăcut surprins de viteza și profesionalismul angajaților companiei de creditare. El spune că "în timpul conversației cu angajatul Microinvest toate chestiunile au fost puse la punct, explicațiile au fost atât de clare, încât nu au mai apărut întrebări". Plătește creditul la bancă, într-o zi convenabilă, conform unui grafic de rambursare pe care tot el și l-a ales.

"Noi pur și simplu ne-am așezat și am discutat. Eu le-am descris situația, iar ei mi-au propus cea mai convenabilă variantă. O anumită perioadă de timp eu nu voi plăti dobânda, de exemplu. Termenul de plată a fost stabilit maximal - trei ani, deși cred că voi achita mult mai repede. Ei mi-au explicat că aceasta e posibil și că e foarte convenabil. Acum plățile lunare deloc nu mă stresează, iar datorită acestui răgaz la plata dobânzii, voi reuși să-mi duc familia la mare."

  

Maxim Slav este originar din Comrat. Domnul este de o vârstă cu Ruslan, la fel de muncitor și un bun familist. El finisează reparația în casa care i-a fost lăsată de părinți. Însă, acum locuința este de nerecunoscut.

"Am vrut să facem o sobă nouă, iar soția a insistat asupra unor schimbări mai radicale. Zis și făcut: acoperișul este nou, podelele, tapetele au fost schimbate. În general a ieșit bine, este plăcut când intri în casă. Într-o lună vom finisa", - spune bărbatul.

Maxim lucrează la o fabrică din localitate. El spune că salariul este bun, însă, pentru cheltuielile legate de reparație ar fi trebuit să economisească prea mult timp.

"Omul are multe dorințe, vrei și să mănânci ceva gustoșel, și să cumperi ceva pentru suflet. Așa că am hotărât să luăm un credit. Sora m-a sfătuit să apelez la Microinvest, ea este clientul companiei și este foarte mulțumită de serviciile lor. Ce m-a surprins - spre deosebire de bănci, care cer o sumedenie de documente, ei te așteaptă doar cu buletinul de identitate. Le-am povestit cu ce mă ocup și pentru ce am nevoie de bani. În timpul discuției, Evdochia - consultantul care m-a deservit, mi-a explicat totul amănunțit: cât va trebui să plătesc lunar, cum e posibil să achit mai repede și care va fi graficul de rambursare. A doua zi m-am dus să-mi cumpăr materialele pentru reparație."

La fel ca și Ruslan, Maxim a luat de la Microinvest un credit de consum pe 3 ani și, de asemenea, speră să-l achite înainte de termen.

  

"E bine că imediat mi-au spus că acest lucru este posibil. Consultantul din start mi-a propus un grafic de rambursare care să nu afecteze prea tare bugetul familiei. Aceasta inspiră încredere, iar când avem posibilitate - plătim mai mult. Așa că, sper să reușim să achităm împrumutul mai devreme", - menționează Maxim.

Evdochia Ceachir, consultant al filialei Microinvest din Comrat, spune că, de fiecare dată, clienții sunt surprinși de faptul că angajații îi tratează cu înțelegere, întâi de toate clarifică circumstanțele și le oferă cele mai convenabile soluții.

"Dar cum altfel? La urma urmei, pentru noi este important ca persoana să poată plăti, astfel încât creditul să nu devină o povară insuportabilă pentru ea. Întotdeauna îi mergem în întâmpinare, pornind de la situația sa concretă. De exemplu, noi considerăm drept sursă de venit nu doar salariul, ci și transferurile din străinătate. Chiar și pensionarii pot obține de la noi un împrumut. Perioada maximă a creditului este de trei ani, dar pentru clienții repetați poate fi și de patru. Este posibil stabilirea unui răgaz la plata dobânzii, de exemplu, în primele câteva luni, respectiv lunar va fi achitată o sumă mai mică. Acest factor este important, mai ales atunci când veniturile depind de sezon", - spune Evdochia.

Comrat este un oraș nu prea mare și aici multe depind de sezon. Potrivit Evdochiei, cele mai multe împrumuturi pentru reparații sunt luate de la Microinvest în timpul verii. Primăvara, de asistență financiară au nevoie fermierii: pentru semințe, achiziționarea de îngrășăminte sau utilaje. Mai aproape de toamnă, vin studenții care lucrează – iau credit pentru a-și plăti studiile. Unii vin după bani pentru odihnă, alții pentru organizarea nunții sau cumătriei. Iar cineva vrea să-și cumpere un telefon bun, un calculator, un frigider, mobilă, etc.

"Noi cu toții avem necesități", spune Evdochia. "Am observat că oamenii tot mai frecvent renunță la perspectiva de a aduna prea mult timp bani pentru o cumpărătură. Ei au început să aprecieze confortul creditării. Nu are niciun sens tergiversarea reparației în casă, sau ani în șir să aștepți posibilitatea să te căsătorești: ai luat un credit și poți obține ceea de ce ai nevoie aici și acum, nu peste câțiva ani de economisire strictă. Este simplu - până la 50 mii lei, oferim doar cu buletinul de identitate, perfectarea creditului durează cel mult câteva ore. În plus, spre deosebire de bănci, nu percepem comision pentru oferirea împrumutului - deja este o economie. Clientul singur alege graficul de rambursare, în dependență de posibilități. Chiar și data achitării este stabilită la alegerea lui, ceea ce este important. Unii primesc salariul în primele zile ale lunii, alții – după data de 10, ori mai târziu."

La Microinvest nimeni nu-ți cere gaj pentru acordarea unui credit. Aici contează doar posibilitățile dumneavoastră de a plăti împrumutul. Cererea poate fi adresată și online. În acest caz, consultantul vă va contacta telefonic cu o decizie în doar 15 minute. Microinvest are filiale în toate orașele mari, însă plata creditului poate fi efectuată și la orice bancă, așa cum face Ruslan Munteanu, iar în curând va fi posibilă și achitarea prin intermediul terminalelor de plată.

"Cel mai important: mă simt confortabil și totul îmi convine", - spune Ruslan. "Iar cel mai plăcut m-a surprins atitudinea cu care am fost tratat: interesele mele au fost pe primul loc, pe baza lor au și fost  elaborate toate condițiile. Au procedat omenește. Pentru mine acest lucru este important."

Sursa: microinvest.md

Noutăți similare