Azi: € 19,1391 lei 0,0243 $ 17,9693 lei 0,0278

Ionuţ Pătrăhău şi-a dat demisia de la conducerea Băncii Carpatica

Ionuţ Pătrăhău şi-a dat demisia de la conducerea Băncii Carpatica Sursa foto: zf.ro

Ionuţ Pătrăhău (46 de ani) şi-a dat demisia de la conducerea Băncii Carpatica, un jucător de talie mică din sistemul bancar din România, controlat de Patria Bank, şi s-a retras şi din poziţia de membru al consiliului de administraţie al băncii, potrivit informaţiilor anunţate la Bursa de Valori Bucureşti, preluate de Ziarul Financiar.

Informația este confirmată și de site-ul băncii, unde numele lui Ionuț Pătrăhău nu mai figurează la capitolul "Echipa de conducere".

Decizia vine după ce Banca Carpatica, listată la bursă, a anunţat recent pentru 2016 un amplu proces de restructurare şi de reducere a costurilor operaţionale concomitent cu un program ambiţios de relansare a creditării, potrivit bugetului revizuit.

Amintim că Ionuț Pătrăhău este membru al Consiliului Victoriabank, unde a fost ales la sfârșitul lunii octombrie 2015. Candidatura lui a fost înaintată de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Pentru data de 08 iulie 2016 este convocată Adunarea Generală Extraordinară a acționarilor Victoriabank, la care urmează să fie aleasă o nouă componență a Consiliului de Administrație al băncii.

Recent, într-un interviu acordat revistei Profit, Henry Russell (directorul BERD pentru instituţii financiare în Moldova şi alte ţări din regiune) a declarat că Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va înainta aceleași candidaturi la funcția de membru al Consiliului Victoriabank:

“BERD va propune aceleaşi persoane ca şi data trecută: Ionuţ Pătrăhău şi Gavin N. Ryan. Ambii sunt bancheri cu experienţă la nivel internaţional, au cunoştințe profunde la capitolul guvernanţă corporativă. Vor acţiona în calitate de membri independenţi ai Consiliului în interesul Victoriabank şi al tuturor acţionarilor săi.”

Sursa: zf.ro / bancamea.md

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...