Azi: € 19,5491 lei 0,0904 $ 17,2140 lei 0,0236
Mâine: € 19,5576 lei 0,0085 $ 17,2246 lei 0,0106

Intesa Sanpaolo urmează să cumpere Banque Morval, o bancă privată elvețiană

Intesa Sanpaolo urmează să cumpere Banque Morval, o bancă privată elvețiană Sursa foto: colaj bancamea.md

Intesa Sanpaolo ar urma să achiziţioneze banca privată elveţiană Banque Morval, într-o tranzacţie evaluată la 150-200 de milioane de euro, scrie economica.net cu referire la Reuters.

După ce a salvat doi creditori regionali (Veneto Banca și Banca Popolare di Vicenza), Intesa Sanpaolo - cea mai mare bancă de retail din Italia - a exclus luna aceasta orice fuziuni sau achiziţii, cu excepţia unor tranzacţii minore în sectorul de gestionare a averilor.

Banque Morval, cu filiale în Geneva şi Lugano, este deţinută de familia Zanon di Valgiurata, și gestionează active de 3,3 miliarde de euro.

Achiziţionarea Banque Morval ar putea fi anunţată în curând, iar finalizarea tranzacţiei este aşteptată până la sfârşitul anului. După ce va fi achiziţionată Banque Morval, aceasta va fi gestionată de Fideuram subsidiara de private banking a Intesa Sanpaolo, susţin sursele.

În rândul băncilor italiene, Intesa este o raritate - profitabilă şi bine capitalizată. În timp ce rivalele sale, UniCredit şi Monte dei Paschi, se luptă cu credite neperformante de miliarde de euro, Intesa a reuşit să plătească dividende generoase, în pofida situaţiei economice dificile din Italia.

Amintim că Intesa Sanpaolo este prezentă și în Republica Moldova, unde a preluat recent operațiunile Eximbank Gruppo Veneto Banca.

Sursa: economica.net

Noutăți similare

Eximbank Gruppo Veneto Banca devine Eximbank

Despre schimbarea denumirii banca anunță pe site-ul oficial prin intermediul unui comunicat. Noul proprietar al băncii, grupul bancar italian Intesa Sanpaolo, a decis această schimbare recent ...

Eximbank a devenit oficial parte a grupului italian Intesa Sanpaolo

Despre acest fapt comunică banca prin intermediul unui comunicat de presă plasat pe site-ul oficial. Astfel, Intesa Sanpaolo a finalizat achiziția Eximbank și salută clienții și angajații băncii. După finalizarea achiziționării a 100% din capitalul social al Eximbank de ...