Sondaj

Introducerea monedelor de 1, 2, 5 și 10 lei este ...

Noutăţi arrow Internaţional

Intesa Sanpaolo urmează să cumpere Banque Morval, o bancă privată elvețiană

News Sursa foto: colaj bancamea.md

14 august 2017 129

Intesa Sanpaolo ar urma să achiziţioneze banca privată elveţiană Banque Morval, într-o tranzacţie evaluată la 150-200 de milioane de euro, scrie economica.net cu referire la Reuters.

După ce a salvat doi creditori regionali (Veneto Banca și Banca Popolare di Vicenza), Intesa Sanpaolo - cea mai mare bancă de retail din Italia - a exclus luna aceasta orice fuziuni sau achiziţii, cu excepţia unor tranzacţii minore în sectorul de gestionare a averilor.

Banque Morval, cu filiale în Geneva şi Lugano, este deţinută de familia Zanon di Valgiurata, și gestionează active de 3,3 miliarde de euro.

Achiziţionarea Banque Morval ar putea fi anunţată în curând, iar finalizarea tranzacţiei este aşteptată până la sfârşitul anului. După ce va fi achiziţionată Banque Morval, aceasta va fi gestionată de Fideuram subsidiara de private banking a Intesa Sanpaolo, susţin sursele.

În rândul băncilor italiene, Intesa este o raritate - profitabilă şi bine capitalizată. În timp ce rivalele sale, UniCredit şi Monte dei Paschi, se luptă cu credite neperformante de miliarde de euro, Intesa a reuşit să plătească dividende generoase, în pofida situaţiei economice dificile din Italia.

Amintim că Intesa Sanpaolo este prezentă și în Republica Moldova, unde a preluat recent operațiunile Eximbank Gruppo Veneto Banca.

Sursa: economica.net