Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704
Mâine: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

Intesa Sanpaolo confirmă achiziționarea băncii elvețiene Banque Morval

Intesa Sanpaolo confirmă achiziționarea băncii elvețiene Banque Morval Sursa foto: colaj bancamea.md

Grupul italian Intesa Sanpaolo anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, achiziționarea Morval Vonwiller Holding, inclusiv a băncii Banque Morval.

Înțelegerea de cumpărare face parte din planul strategic al Intesa Sanpaolo de a fi prezent pe piețele internaționale în segmentul de private banking. După această tranzacție, divizia de Private Banking a Intesa Sanpaolo va fi prezentă în Geneva, Lugano, Londra și Luxembourg.

Membrii familiei Zanon di Valgiurata, care sunt și fondatorii Morval Vonwiller Holding, vor rămâne în calitate de acționari minoritari și vor fi implicați în continuare în managementul holdingului.

Tranzacția urmează să obțină toate autorizațiile necesare de la autorități.

Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo este unul din grupurile mari bancare din Europa și liderul de pe piața Italiei în segmentele de retail, corporate și administrarea averilor. Grupul italian oferă serviciu financiare către 12,3 milioane de clienți prin intermediul a 4.600 subdiviziuni pe teritoriul Italiei. De asemenea grupul este prezent în Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa de Nord prin 1.100 subdiviziuni ce deservesc aproximativ 7,7 milioane de clienți. Intesa Sanpaolo este prezent și în Moldova, unde a preluat recent activele Eximbank.

Banque Morval

Banque Morval a fost fondat în anul 1974 în calitate de companie care gestionează activele. În anul 1989 a obținut licența bancară. Banque Morval se specializează în administrarea averilor și gestionarea fondurilor financiare. Oficiul central este localizat în Geneva, iar alte subdiviziuni sunt în Lugano.

Sursa: group.intesasanpaolo.com / bancamea.md

Noutăți similare