Azi: € 19,3301 lei 0,0438 $ 16,6631 lei 0,0076
Lu: € 19,4396 lei 0,1095 $ 16,6856 lei 0,0225

International Finance Corporation este interesată de investiții în sectorul financiar-bancar din Moldova

International Finance Corporation este interesată de investiții în sectorul financiar-bancar din Moldova Sursa foto: ifc.org

Recent Banca Națională a Moldovei (BNM) a fost vizitată de Jason Brett Pellmar, directorul regional pentru Moldova, Ucraina și Belarus al Corporației Financiare Internaționale (IFC), parte din Grupul Băncii Mondiale, anunță un comunicat al regulatorului.

Aceasta este prima vizită a lui Jason Brett Pellmar în Republica Moldova, după preluarea acestei funcții la 1 septembrie 2017.

La întâlnirea cu guvernatorul Sergiu Cioclea și viceguvernatorul Cristina Harea, Jason Brett Pellmar a confirmat interesul Corporației Financiare Internaționale de a susține investițiile private în Republica Moldova, inclusiv în sectorul financiar-bancar.

Oficialii au discutat posibilitățile de investiție în băncile comerciale moldovenești și condițiile necesare pentru participarea Corporației Financiare Internaționale în capitalul acestora.

Părțile au convenit să păstreze un dialog continuu pentru a urmări evoluția oportunităților identificate ca fiind atractive pentru Corporația Financiară Internațională.

Sursa foto: bnm.md

Sursa: bnm.md

Noutăți similare