Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482

Încă 2 bănci au semnat contract cu CNAS pentru distribuirea pensiilor și alocațiilor sociale

Încă 2 bănci au semnat contract cu CNAS pentru distribuirea pensiilor și alocațiilor sociale Sursa foto: cnas.md

La 01 iulie 2015 CNAS a publicat lista băncilor cu care au fost încheiate contracte pentru distribuirea pensiei și prestațiilor sociale. Acea listă includea 4 instituții financiare – Moldova Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank și FinComBank.

Astăzi 14 iulie 2015, Casa Naţională de Asigurări Sociale anunță extinderea listei cu încă 2 bănci – Eximbank Gruppo Veneto Banca și Energbank.

La momentul actual 3602 de persoane au depus deja cereri pentru ridicarea pensiilor și altor plăți de la aceste 6 bănci.

Vedeți în continuare un fragment din comunicatul CNAS.

“În afară de contractele încheiate cu Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei” şi Bаncа de Economii S.A., Casa Naţională de Asigurări Sociale a perfectat contracte de distribuire a prestaţiilor sociale cu prestatorii de servicii de plată care dispun de infrastructura respectivă în teritoriu, reţea de bancomate accesibile pentru beneficiari, ca aceştia să-şi poată ridica pensia şi alte tipuri de prestaţii.

Astfel, la moment au fost încheiate contracte cu următorii prestatori de servicii de plată:

•  Moldova-Agroindbank;

•  Moldindconbank;

•  Victoriabank;

•  FinComBank;

•  Eximbank Gruppo Veneto Banca;

•  Energbank.

La 14 iulie, curent, 3602 de beneficiari au depus cereri pentru a-şi ridica pensia sau alte tipuri de pretaţii sociale de la aceste instituţii bancare.

În acelaşi timp, CNAS precizează că  prin intermediul prestatorilor de servicii de plată desemnaţi de către beneficiari ei pot primi doar pensiile, alocaţiile sociale de stat şi suportul financiar de stat. Celelalte prestaţii de asigurări sociale vor putea fi primite la card, la alegerea beneficiarului, numai după ce vor fi efectuate modificările de rigoare în regulamentele privind plata prestaţiilor aprobate prin hotărîre de Guvern.”

Sursa: cnas.md

Noutăți similare

Câştigă o pensie/ indemnizaţie în plus

Moldova Agroindbank lansează o campanie promoţională dedicată persoanelor care îşi deschid sau au deja un card VISA pentru încasarea pensiei/ indemnizaţiei şi altor plăţi sociale de la ...