Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

Guvernul ungar și BERD au cumpărat câte 15% din acțiunile Erste Bank Hungary

Guvernul ungar și BERD au cumpărat câte 15% din acțiunile Erste Bank Hungary Sursa foto: erstegroup.com

Guvernul ungar și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) au convenit să preia fiecare o participație de 15% din acțiunile subsidiarei ungare a grupului bancar austriac Erste Group Bank pentru o sumă combinată de 77,78 miliarde forinți (aproximativ 250 milioane de euro), informează Agerpres cu referire la Reuters.

În luna februarie a anului trecut, președintele BERD, Sir Suma Chakrabarti, a semnat un memorandum de înțelegere cu premierul ungar Viktor Orban și directorul general de la ErsteGroup, Andreas Treichl, conform căruia BERD și Guvernul ungar vor prelua fiecare o participație de până la 15% din acțiunile Erste Bank Hungary Zrt.

Potrivit calendarului inițial, tranzacția urma să se încheie până la finele lui 2015.

"Înainte de finalizarea tranzacției, Erste Group va consolida baza de capital a Erste Bank Hungary Zrt. pentru a putea permite băncii să ofere noi credite economiei ungare", au anunțat părțile într-un comunicat de presă difuzat recent.

Separat, un purtător de cuvânt de la Erste Group a confirmat că banca va utiliza întreaga sumă rezultată de pe urma emiterii de noi acțiuni pentru a consolida capitalul subsidiarei sale ungare.

Guvernul ungar va achiziționa o participație de 15% din acțiunile Erste Bank Hungary Zrt. prin intermediul companiei de stat Corvinus Zrt, care anul trecut a preluat și totalitatea acțiunilor la Budapest Bank de la GE Capital pentru 700 milioane dolari.

Sursa: agerpres.ro

Noutăți similare