Azi: € 19,5385 lei 0,0631 $ 16,6888 lei 0,0243

Grupul ProCredit majorează prognozele de creștere pentru 2017 a portofoliului de creditare

Grupul ProCredit majorează prognozele de creștere pentru 2017 a portofoliului de creditare Sursa foto: wikiwand.com/de/ProCredit_Holding

Conducerea grupului PorCredit a majorat prognozele pentru anul financiar 2017, în baza datelor preliminare pentru prima jumătate a anului 2017. Baza pentru ajustarea previziunilor constituie performanțele operaționale în primele 6 luni, care au fost semnificativ mai bune decât anticipările de la începutul anului. De asemenea grupul ProCredit se așteaptă ca performanța bună să continue și în a doua jumătate a anului curent, menționează un comunicat al grupului financiar

Inițial așteptările referitor la creșterea portofoliului total de creditare erau între 5 și 8% pe parcursul anului financiar 2017. Conducerea ProCredit Bank anticipează acum o creștere ce va depăși 8%.

Creșterea în segmentul de bază de credite (peste 30.000 EUR) a fost planificată în jurul a 10%, acum această creștere este planificată de peste 10%. Conducerea grupului va veni cu cifre exacte privind aceste previziuni după o analiză amănunțită a datelor pentru semestrul I.

Borislav Kostadinov, membru al Comitetului de conducere al grupului ProCredit explică:

“Noi am fost în stare să beneficiem de o creștere puternică a cererilor de credite pentru afaceri în Europa de Sud-Est și Europa de Est în prima jumătate a anului 2017. Creșterea noastră e mai mare decât cea anticipată la începutul anului în aproape toate țările, inclusiv creșterea excepțională ale creditelor pentru afaceri în Bulgaria și Ucraina. Această creștere este rezultatul focusării strategice pe businessul mic și mijlociu cu bune perspective de extindere și dezvoltare.”

Sursa: procredit-holding.com / bancamea.md

Noutăți similare