Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

ING va elimina 1.700 locuri de muncă în cadrul strategiei de extindere a operaţiunilor de online banking

ING va elimina 1.700 locuri de muncă în cadrul strategiei de extindere a operaţiunilor de online banking Sursa foto: Reuters / Toussaint Kluiters / United Photos

Grupul bancar olandez ING a anunţat recent că intenţionează să elimine 1.700 de locuri de muncă în Olanda, în cadrul strategiei de extindere a operaţiunilor din domeniul online banking şi a pus deoparte un provizion de 320 de milioane de euro pentru a finanţa aceste restructurări, transmite economica.net cu referire la Reuters.

ING, care are un personal de aproximativ 53.000 de angajaţi, a precizat că restructurările se vor derula în următorii 3 ani şi vor viza în special sediul operaţiunilor de retail banking precum şi departamentele de back-office, call center şi tehnologie.

Banca olandeză a adăugat că în perioada 2015-2017 va investi 200 de milioane de euro pentru a-şi simplifica şi automatiza sistemele IT pe care le utilizează pentru aplicaţiile sale mobile, website, call centre şi sucursale bancare. ING a estimat că restructurările de personal şi investiţiile în IT îi vor permite să realizeze economii anuale de aproximativ 270 milioane de euro pe an începând din 2018.

“Vom crea o experienţă consecventă pentru clienţii noştri prin integrarea canalelor noastre de servicii din Olanda şi prin investiţii substanţiale în simplificarea şi modernizarea sistemelor noastre IT”, a declarat directorul general de la ING, Ralph Hamers.

Anunţul celor de la ING vine la două săptămâni după ce rivalul ABN Amro, a doua mare bancă olandeză, a anunţat că va elimina 1.000 de locuri de muncă în cadrul strategiei de extindere a operaţiunilor digitale.

Grupul financiar ING are peste 60 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții în 50 de țări.

Sursa: economica.net

Noutăți similare