Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Global Finance a numit cele mai bune bănci din 22 țări din Europa Centrală și de Est în 2017, inclusiv din Moldova

Global Finance a numit cele mai bune bănci din 22 țări din Europa Centrală și de Est în 2017, inclusiv din Moldova Sursa foto: gfmag.com

Revista Global Finance a anunțat astăzi, 14 martie 2017, cea de-a 24-a ediție anuală de premiere a celor mai bune bănci din lume (World’s Best Banks in 2017).

Întregul raport cu câștigătorii va apărea în luna mai a anului curent, unde vor putea fi găsiți câștigătorii din peste 150 de țări de pe glob. Câștigătorii vor fi divizați pe regiuni – Africa, Asia-Pacific, Europa Centrală și de Est, America Latină, Orientul Mijlociu, America de Nord și Europa de Vest.

Toate alegerile au fost făcute de către editorii Global Finance după consultările cu conducătorii financiari corporativi, bancheri și consultanți bancari. De asemenea Global Finance a efectuat un sondaj printre abonații săi pentru a crește acuratețea și fiabilitatea rezultatelor.

Criteriile luate în considerare la selectarea câștigătorilor: creșterea activelor, profitabilitatea, prezența geografică, relațiile strategice, dezvoltarea de noi afaceri, produse inovaționale, opinia analiștilor, consultanților bancari și a altor experți din domeniu.

Câștigătorul regional pentru Europa Centrală și de Est a fost ales Raifeisen Bank International.

Cea mai bună bancă din Moldova în topul Global Finance este Moldova Agroindbank.

Câștigătoarea din România – Banca Transilvania. Sberbank a fost aleasă cea mai bună bancă din Rusia, iar Raiffeisen Bank Aval – performera din Ucraina.

Toți câștigătorii din regiunea Europa Centrală și de Est sunt prezentați în tabelul ce urmează.

Sursa: gfmag.com / bancamea.md

Noutăți similare