Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Global Finance a numit cele mai bune bănci din 21 de țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv din Republica Moldova

Global Finance a numit cele mai bune bănci din 21 de țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv din Republica Moldova Sursa foto: gfmag.com

Revista Global Finance a numit cele mai bune bănci din piețele emergente din Europa Centrală și de Est.

Editorii Global Finance împreună cu analiștii din domeniu, directorii executivi și consultanții bancari, au ales cele mai bune bănci din regiune și din 21 de țări separat. Criteriile care au stat la baza alegerii câștigătorilor includ creșterea activelor, profitabilitatea, relațiile strategice, deservirea clientelei, produse inovaționale ș.a.

Câștigătorul regional a devenit grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI).

Câștigătorul selectat din Republica Moldova este Moldindconbank. Pentru țările vecine cu țara noastră cele mai bune bănci sunt Banca Transilvania (România) și PrivatBank (Ucraina).

Acesta este al 22-lea an în care Global Finance selectează cele mai bune bănci din piețele emergente. Raportul include cele mai bune bănci în America Latină, Europa Centrală și de Est, regiunea Asia-Pacific, Orientul Mijlociu și Africa.

“Piețele bancare de pe tot globul se schimbă dramatic în fața unor noi provocări ce țin de partea de regularizare și de condițiile ce se schimbă continuu. Unii jucători globali își reduc prezența și gama de produse, în timp ce unii jucători regionali și locali își extind activitatea în afara piețelor de acasă”, spune Joseph D. Giarraputo, directorul editorial Global Finance.

“Noi onorăm acele bănci care au cel mai profund angajament față de piețele în care operează și au înțelegerea nevoilor specifice ale clienților bazați în acele piețe”, a continuat Joseph D. Giarraputo.

Vedeți în continuare câștigătorii anunțați de către revista Global Finance pentru anul 2015.

 

Sursa: gfmag.com

Noutăți similare