Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

Furnizorul de servicii financiare Euro Yatırım Menkul Degerler a început discuţiile pentru achiziţionarea EuroCreditBank

Furnizorul de servicii financiare Euro Yatırım Menkul Degerler a început discuţiile pentru achiziţionarea EuroCreditBank Sursa foto: bancamea.md

Furnizorul de servicii financiare Euro Yatırım Menkul Degerler din Istanbul a anunţat că a început discuţiile pentru achiziţionarea EuroCreditBank din Moldova, scrie Adevarul cu referire la agenția Seenews.

Potrivit agenţiei Seenews, cele două companii au semnat un acord de confidenţialitate, iar Euro Yatırım Menkul Degerler a depus şi o ofertă la bursa de la Istanbul. Informația este confirmată și de 4-traders.com unde se menționează despre semnarea acordului de confidențialitate.

EuroCreditBank operează 44 de filiale şi agenţii în Moldova. În anul 2013 banca a avut venituri din vânzări de 54,8 de milioane de lei şi un profit de 8,2 milioane de lei.

Anterior compania turcă a anunţat că de negocierea preluării se va ocupa Gheorghe Gaberi, vice-ministru al Agriculturii.

Compania turcă este administrată de Mustafa Şahin, care deţine şi pachetul majoritar de acţiuni. Compania specializată în servicii financiare deţine mai multe active, inclusiv Eurocity Bank AG din Frankfurt pe Main (preluată în anul 2011), compania de asigurări Euro Sigorta din Turcia, Eurocity Insurance Co. Ltd din Ciprul de Nord etc.

Sursa: adevarul.ro/moldova

Noutăți similare