Azi: € 19,5890 lei 0,1198 $ 17,0250 lei 0,0383
Mâine: € 19,5518 lei 0,0372 $ 17,0468 lei 0,0218

Frederic Oudea (Societe Generale): “O fuziune nu este o prioritate”

Frederic Oudea (Societe Generale): “O fuziune nu este o prioritate” Sursa foto: Reuters / Philippe Wojazer

Fuziunile transfrontaliere între băncile din Europa oferă, în prezent, sinergii insuficiente între pieţele retail, conform declaraţiilor făcute recent de directorul executiv al Societe Generale, Frederic Oudea, scrie bursa.ro cu referire la Reuters.

Declarația vine în urma apariţiei unor zvonuri potrivit cărora banca franceză ar fi interesată să fuzioneze cu UniCredit din Italia.

"Nu cred deloc că în prezent suntem în situaţia să vedem fuziuni transfrontaliere, deoarece mediul încă nu este clar", a declarat Frederic Oudea într-o conferinţă a investitorilor.

Oficialul băncii a adăugat:

"Nu cred că astăzi sunt sinergii semnificative între activităţile de retail pe diferite pieţe şi chiar cred că o fuziune nu este o prioritate. Pentru noi, prioritatea este realizarea planului nostru de afaceri".

Frederic Oudea a reiterat totuşi că în Europa există prea multe bănci, iar pe termen lung este nevoie de o restructurare.

Săptămâna aceasta, cotidianul britanic Financial Times a informat că "UniCredit", cel mai mare grup bancar italian, analizează o fuziune cu rivalul francez "Societe Generale", o mişcare ce ar combina două dintre cele mai mari instituţii financiare din Europa.

Sursa: bursa.ro

Noutăți similare

UniCredit nu planifică să fuzioneze cu Societe Generale

UniCredit se concentrează în întregime pe dezvoltarea organică, a afirmat recent directorul general al băncii italiene Jean-Pierre Mustier, dezminţind speculaţiile de pe pieţe privind o posibilă fuziune cu grupul bancar francez Societe Generale ...