Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482

Franța majorează limita la plățile contactless de la 20 la 30 de euro

Franța majorează limita la plățile contactless de la 20 la 30 de euro Sursa foto: sundaypost.com

Limita la efectuarea plăților prin tehnologia contactless în Franța va fi majorată pînă la 30 de euro, începând cu luna octombrie a anului curent, conform connexionfrance.com.

Majorarea limitei a fost confirmată de către Groupement Cartes Bancaires (CB), companie care organizează serviciile de plată și tehnologiile de plată cu cardul.

Această majorare are scopul de a încuraja deținătorii de carduri să le folosească mai des pentru cumpărăturile zilnice. Limita curentă pentru plățile contactless este de 20 de euro.

Majorarea se va petrece în câteva etape:

  • din martie pînă în septembrie anul curent vor fi reconfigurate terminalele de plată, pentru a accepta noua limită;
  • începând cu luna octombrie, noi carduri vor fi trimise către clienți.

Cardurile actuale nu vor putea fi folosite pentru tranzacții contactless mai mari de 20 de euro. Deținătorii cardurilor vor trebui să le schimbe sau să aștepte pînă expiră, și respectiv ulterior să intre în posesia cardurilor cu noile limite. Din acest motiv CB estimează că doar 40% din clienți vor deține noile carduri și vor avea limita majorată pînă la sfârșitul anului 2018.

Obiceiul de a plăti cu prin intermediul tehnologiei contactless este bine răspândit pe teritoriul Franței – aproximativ 10% din plăți erau contactless în decembrie 2016. Statisticele regulatorului francez arată că cel mai des plățile de tip contactless se efectuează la supermarket, în restaurantele de tip fast-food și la brutării.

Sursa: connexionfrance.com / bancamea.md

Noutăți similare