Azi: € 19,5605 lei 0,0232 $ 17,1569 lei 0,0105
Mâine: € 19,5511 lei 0,0094 $ 17,1418 lei 0,0151

Francezii de la BNP Paribas deschid în România o sucursală pentru businessul retail

Francezii de la BNP Paribas deschid în România o sucursală pentru businessul retail Sursa foto: openup.bnpparibas

BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa cu active de peste 2 trilioane de euro, a înregistrat o sucursală la Registrul Comerţului în luna decembrie a anului trecut, anunță Ziarul Financiar

Potrivit informaţiilor Băncii Naționale a României (BNR), banca de la Bucureşti poate începe să acorde credite şi să atragă depozite la finalul acestei luni.

Banca din România a francezilor se va numi BNP Paribas Personal Finance şi este o sucursală a divizei de retail cu acelaşi nume din Franţa. BNP Paribas Personal Finance este deţinută integral de BNP Paribas Group şi este liderul pieţei de retail din Franţa. Prin această divizie de retail BNP operează în 30 de ţări din Europa, America de Nord şi Sud, Africa şi Asia.

Banca de retail a închis anul trecut cu un profit net în valoare de 1,4 miliarde de euro şi un stoc al creditelor de 76,5 miliarde de euro.

Gigantul francez BNP este deja prezent în România în zona de creditare prin intermediul IFN-ului Cetelem. Experienţa anterioară a altor bănci care au deschis sucursale la nivel local a aratat că de regulă IFN-urile existente sunt preluate de entitatea bancară nou creată, ceea ce înseamnă că este foarte probabil ca portofoliul Cetelem să fie preluat de BNP Paribas Personal Finance.

BNP Paribas a intrat în România în 2005 prin achiziţia de către Cetelem a IFN-ului Credisson International.

Sursa: zf.ro

Noutăți similare