Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

(foto/video) ING revoluționează donațiile în scop caritabil prin lansarea unui dispozitiv contactless

(foto/video) ING revoluționează donațiile în scop caritabil prin lansarea unui dispozitiv contactless Sursa foto: ing.com

Banca olandeză ING declară că o cutie pentru donații înzestrată cu tehnologia contactless s-a dovedit a fi un mare succes – valoarea medie a unei donații s-a dublat în comparație cu metoda veche de colectare a fondurilor, prin intermediul unei cutii pentru numerar.

În perioada martie – iulie 2017, o echipă formată din 3 persoane a efectuat în Olanda un proiect pilot privind cutia de colectare a fondurilor pentru 19 organizații de binefacere. Echipa dată a mers cu dispozitivul respectiv la ușile oamenilor pentru a efectua testele, scrie nocash.info.ro cu referire la ING.

“Majoritatea oamenilor au fost plăcut surprinși de noul serviciu”, declară ING.

“Am primit o mulțime de feedback precum oamenii apreciază faptul de a efectua donații cashless, în marea majoritatea cazurilor din motivul că ei nu mai păstrează numerar mărunt acasă”, spune unul dintre membrii echipei ING care a participat la experiment - Nicky Groeneveld.

Cei care erau sceptici, erau rapid convinși prin faptul că în spatele serviciului stă banca ING.

Rezultatele nu s-au lăsat așteptate – procesul de colectare a devenit mai rapid, comportamentului donatorilor s-a schimbat. Dar cel mai important rezultat – donația medie s-a dublat în comparație cu colectarea de numerar, de la 1.50 euro la 3.20 euro.

Cum funcționează sistemul?

Dispozitivul oferă donatorilor opțiuni predefinite pentru valoarea pe care aceștia ar putea să doneze – 2 euro, 3 euro sau 5 euro de exemplu. Oamenii pot vedea organizațiile de binefacere pe ecranul dispozitivului și pot alege pe cea căreia vor să doneze. Astfel, procesul devine mai transparent.

Colectorii, de asemenea, beneficiază de pe urma acestui serviciu – ei nu mai trebuie să transporte grămezi de numerar pe străzile orașelor, și nu mai trebuie să numere manual banii colectați.

“Este o soluție excelentă pentru oricine vrea să adune bani, de la fundațiile mari pînă la o oarecare grădină zoologică”, spune Nicky de la ING.

Vedeți în continuare imagini foto (evoluția terminalului) și video despre noul dispozitiv creat de ING.

Sursa: nocash.info.ro / ing.com / bancamea.md

Noutăți similare