Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

(foto, video) "Brățara-card" contactless - noul trend în banking

(foto, video) Sursa foto: lacaixa.es

Pentru prima dată în Europa, CaixaBank a lansat în această vară o brățară Visa, care permite utilizatorilor să efectueze plăți la comercianți folosind sistemul contactless. Poți să porți cardul la mână, nu mai ai nevoie de portofel. Peste 15.000 de clienți au deja o “brățară card” și se pare ca acesta este viitorul, scrie bankingnews.ro.

CaixaBank oferă clienților posibilitatea de a folosi brățări contactless pentru a realiza tranzacții de valori mici. Clienții au posibilitatea să își folosească brățările la cele peste 300.000 de terminale contactless din Spania.

Noua tehnologie combină două trenduri, cel al plăților contactless și cel al brățărilor inteligente, care oferă date preluate de pe telefonul mobil. Acesta este cel mai mare program din Europa de utilizare a dispozitivelor portabile pentru plăți.

Brățara folosește tehnologia de plată contactless: în interior este un microtag cu detaliile cardului criptate, protejat cu aceleași garanții de securitate ale cardurilor contactless. Cipul contact se conectează când brățara este apropiată de sistemul POS pentru a finaliza tranzacțiile la fel ca un card contactless standard.

Toată această tehnologie este unită într-un gadget mic oferind o curea reglabila din materiale hipoalergenice.

Practic, orice tranzacție mai mică de 20 de euro poate fi realizata la un POS contactless prin simpla apropiere a brățării, fără a tasta codul PIN. Sistemul este pe deplin compatibil cu toate sistemele POS care acceptă plăți contactless Visa, peste tot în lume.

Pentru a asigura clienților un control complet asupra tranzacțiilor, CaixaBank a dezvoltat o aplicație care alertează utilizatorii cu privire la orice tranzacție efectuată cu ajutorul dispozitivului.

În 2011, CaixaBank a devenit prima bancă din Europa care a lansat un sistem de plată cu cardul contactless pe scară largă. La începutul anului 2014, CaixaBank a lansat primele sale servicii financiare pentru noi dispozitive portabile – dispozitivele SmartWatch.

Sursa: bankingnews.ro

Noutăți similare