Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

(foto, video) BCE pune de astăzi în circulație noua bancnotă de 20 de euro

(foto, video) BCE pune de astăzi în circulație noua bancnotă de 20 de euro Sursa foto: noile-bancnote-euro.eu

Începând cu astăzi, 25 noiembrie 2015, Banca Centrală Europeană pune în circulație noua bancnotă de 20 de euro, anunță site-ul instituției.

Noua bancnotă include un element de siguranță inovator, respectiv o „fereastră-portret” poziționată în hologramă. Atunci când bancnota este privită spre o sursă de lumină, fereastra devine transparentă, redând un portret al personajului mitologic Europa, care este vizibil pe ambele fețe ale bancnotei. Similar noilor bancnote de 5 euro și 10 euro, noua bancnotă de 20 euro include, de asemenea, un „număr verde-smarald” și un portret al Europei în filigran.

Noua bancnotă de 20 de euro este cea de-a treia din seria „Europa” care înlocuiește treptat seria inițială de bancnote euro, introdusă în anul 2002. Bancnota de 5 euro din seria „Europa” a fost emisă în luna mai 2013, iar cea de 10 euro, în septembrie 2014.

“Numerarul a fost, este și va fi în continuare un instrument important de plată. Introducerea noii bancnote de 20 de euro este o dovadă concretă a acestui fapt”, a declarat Yves Mersch, oficialul din conducerea BCE.

Noua bancnotă a fost deja tipărită în număr de 4,3 miliarde de exemplare. Cu trecerea timpului acestea vor înlocui treptat bancnotele din prima serie.

Vedeți în continuare imagini cu noua bancnotă de 20 de euro. Sursa imagini: noile-bancnote-euro.eu

Sursa: ecb.europa.eu / noile-bancnote-euro.eu

Noutăți similare