Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

(foto, video) Banca Socială – partener de încredere și sponsor general al festivalului etno-folcloric “La mijloc de codru des”

(foto, video) Banca Socială – partener de încredere și sponsor general al festivalului etno-folcloric “La mijloc de codru des” Sursa foto: socbank.md

Chiar în centrul Codrilor, în satul Leordoaia din raionul Călărași, a avut loc primul festival internațional etno-folcloric din țara noastră – “La mijloc de codru des”. Sponsorul general al festivalului a fost Banca Socială, transmite agenția News-Moldova.

În cadrul evenimentului, organizat de către celebrul naist Constantin Moscovici, a avut loc un concurs al tinerilor interpreți și al colectivelor de dans. La concurs au participat tinere talente din țara noastră, dar și oaspeți din Rusia, Ucraina, Belarus, România, Italia, Israel și Georgia.

“Sunt foarte bucuroasă că la acest forum sunt prezenți dansatori și interpreți din 8 țări. Este foarte important pentru țara noastră, pentru că ne dezvoltăm și îmbunătățim relațiile internaționale”, spune Ecaterina Cojocaru, care a reprezentat Republica Moldova.

“Îmi este foarte plăcut să fiu aici în Moldova. Sunt plăcut surprinsă de nivelul de organizare al festivalului și îi doresc cale lungă, și noi să ne întâlnim nu o dată aici, pe pământul ospitalier moldovenesc”, a remarcat participanta din partea Poloniei, Anna Sinagevskaya.

La festival au participat colective folclorice, meșteri ce au prezentat olăritul, sculptura în lemn, arta picturii, instrumente muzicale naționale și multe altele ce reflectă identitatea culturii moldovenești.

“În așa timp scurt să organizezi un asemenea festival! Acesta nu e cazul (din proverb) când prima dată dai greș. Sper că acest festival va deveni o tradiție. Consider că este foarte important ca în asemenea vremuri neliniștite să se organizeze astfel de evenimente. Prin intermediul culturii, dialogului dintre tineri se pot depăși toate limitele. Oamenii comunică, fac cunoștință cu cultura altor state – este o idee excepțională” a relatat Alexandru Sitneakovskiy, membru al juriului, reprezentant al Israelului.

“Este primul festival și să dea Domnul ca el să aibă continuare. Vreau să le doresc organizatorilor putere pentru a desfășura astfel de evenimente și pe viitor”, a menționat Boris Colesnicov, membru al juriului, reprezentant al Federației Ruse.

Potrivit celor ce au venit la eveniment, festivalul “La mijloc de codru des” este un eveniment important pentru țara noastră, ce reunește admiratorii cântecelor populare, tradițiilor, meșteșugăritului.

Ascultând muzica populară a diferitor țări, oaspeții au vizitat expozițiile și ai gustat din bucatele tradiționale moldovenești. Organizatorii remarcă că scopul principal al evenimentului este promovarea imaginii Republicii Moldova ca fiind un stat cu o cultură bogată și popor talentat. Aici locuiește un popor binevoitor, pașnic, care poate prieteni cu vecini din diferite țări ale lumii.

“În orice eveniment cultural, mai ales dacă este internațional, este foarte important să ai un bun partener. În numele Băncii Sociale, eu am găsit nu doar oameni care susțin cultura, dar oameni care într-adevăr din inimă vor să fie alături și întotdeauna te ajută în clipele grele. Din acest considerent – un mare mulțumesc Băncii Sociale. Sper foarte mult la o colaborare în continuare, fiindcă avem foarte multe proiecte înainte” a afirmat Constantin Moscovici.

Banca Socială este bucuroasă să susțină astfel de evenimente, care reflectă talentele, tradițiile și cultura poporului moldovenesc. Reprezentanții băncii au menționat că acest festival are o importanță nu doar locală, ci și internațională.

Banca Socială are încrederea că desfășurarea festivalului “La mijloc de codru des” va deveni o bună tradiție și o carte de vizită a Republicii Moldova.

Urmăriți în continuare imagini video și fotografii de la eveniment.

 

   

   

   

   

   

   

Sursa: newsmoldova.md / socbank.md

Noutăți similare