Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

(foto, video) Moldova Agroindbank a prezentat cardul fără contact Debit MasterCard PayPass

(foto, video) Moldova Agroindbank a prezentat cardul fără contact Debit MasterCard PayPass Sursa foto: maib.md

Moldova Agroindbank şi MasterCard au lansat cardul bancar fără contact Debit MasterCard PayPass şi au îmbinat ceremonia de lansare cu un Maraton al cumpărăturilor de caritate în susţinerea persoanelor în etate de la Azilul din or. Străşeni. În acest mod MAIB şi-a reconfirmat rolul de bancă performantă, lider pe piaţa bancară din Moldova, dar şi ataşamentul pentru standardele înalte ale responsabilităţii sociale corporative.

Tehnologia cardului Debit MasterCard® PayPass™ “fără contact” face posibilă achitarea tranzacţiilor la POS-terminale prin simpla apropiere/atingere a cardului de terminal. Adică, pentru efectuarea tranzacției, clienţii nu mai trebuie să dea cardul din mâină, să-l transmită casierului – urmează doar să atingă/apropie cardul de POS-terminal (cu simbolul PayPass) la o distanţă de 1-2 cm. Dacă suma tranzacţiei nu depăşeşte 200 lei sau 20 de euro în străinătate – clientul nu trebuie nici să introducă PIN-codul, şi nici să semneze chitanţa. Dacă suma tranzacţiei este mai mare, tranzacţia va fi efectuată la fel – prin atingere a POS-terminalului, doar că din motive de  securitate se va solicita introducerea PIN-codului. 

Printre primii deţinători ai Debit MasterCard PayPass au fost mai mulţi jurnalişti din mass-media naţională. Reprezentanţii mass-media au putut utiliza cardurile lor fără contact pentru a participa la Maratonul cumpărăturilor de caritate în centrul comercial  Fourchette. În aceeaşi zi produsele alimentare, alte mărfuri procurate prin intermediul MasterCard PayPass au fost aduse cu microbusul bătrânilor de la Azilul din or. Străşeni gestionat de Asociaţia pentru Educaţie “Neoumanist”.

Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere BC „Moldova Agroindbank” SA a dat startul şi a participat personal la Maratonul cumpărăturilor de caritate, remarcând prin urmare utilitatea şi comoditatea unui card bancar cu tehnologia contactless:

„Pentru deţinătorii cardurilor Debit Mastercard PayPass de la Moldova Agroindbank se deschid noi oportunităţi pentru a economisi timpul, a se simţi persoane moderne, adepte ale tehnologiilor înalte. În aşa mod, MAIB a demonstrat odată în plus capacitatea de a fi în pas cu timpul în dezvoltarea soluţiilor bancare inteligente, dar şi de a anticipa aşteptările tot mai mari ale clienţilor. De asemenea, am  combinat prezentarea cardului fără contact cu o acţiune caritabilă în sprijinul persoanelor în etate vulnerabile, pentru ca ei să se bucure de ajutorul material, dar şi de atitudinea noastră prietenoasă”.

   

Reprezentanţii MasterCard, companie care este lider mondial în domeniul tehnologiilor contactless, au menţionat că lansarea cardurilor PayPass va facilita viaţa şi activitatea consumatorilor, deoarece acestea reduc semnificativ timpul petrecut la casă, asigurând totodată gradul înalt al securităţii mijloacelor băneşti.

Igor Stepanov, Account Manager International Markets MasterCard Europe în Ucraina şi Moldova, a menţionat:

„Lansarea MasterCard PayPass nu este o simplă extindere a gamei de produse, ci şi un imbold pentru dezvoltarea pieţei de achitări în ansamblu. Tehnologia PayPass nu doar simplifică efectuarea tranzacţiei, ci şi oferă noi oportunităţi atât pentru deţinătorii de card, cât şi pentru bănci şi întrepridneri comerciale. Graţie cardurilor fără contact, clienţii beneficiază de tranzacţii rapide, comode şi sigure, băncile - îşi sporesc numărul operaţiunilor fără contact şi îşi consolidează baza de clienţi, iar întreprinderile comerciale obţin un instrument eficient pentru optimizarea funcţionării casei şi reducerea cozilor”.

   

Cardurile „fără contact” sunt adesea folosite atunci când tranzacțiile trebuie să fie procesate rapid sau “hands-free”, cum ar fi transportul public, diferite evenimente publice (concerte, evenimente sportive), dar şi în supermarkete, centre comerciale - în cazul în care un card poate fi folosit chiar și fără a-l scoate din portmoneu. Comercianţii şi prestatorii de servicii vor obţine prin acest produs o modalitate sigură de fidelizare şi de atragere a clienţilor, oferind servicii de plată comode şi rapide, eliminând cozile şi nervozitatea. Unul din cei mai mari retaileri din ţară, care a implementat această tehnologie este compania Fourchette.

Adrian Lazarencu, Director General ICS “Fourchette” SRL:

«Suntem bucuroşi şi ţinem mult la parteneriatul nostru cu Moldova Agroindbank - bancă care este mereu deschisă pentru soluţii novatoare. Mizăm mult pe menţinerea şi dezvoltarea acestei cooperări pentru a fi în avangarda proceselor de atragere şi de consolidare a loialităţii clienţilor”.

   

Moldova Agroindbank a instalat deja câteva zeci de POS-terminale dotate cu tehnologia respectivă, în toată capitala. Treptat, geografia utilizării tehnologiei noi, se va extinde, astfel încât tehnologia va fi disponibilă şi la benzinării, restaurante fast-food, farmacii, etc.    

Având cele mai mari cote la active, credite, depozite, Moldova Agroindbank îşi reiterează în continuu statutul de lider al sistemului bancar, dar şi responsabilitatea socială corporativă înaltă.

Veronica Ţîmbalari, Director Executiv Asociaţia pentru Educaţie „Neoumanist”:

„Centrul nostru activează de mai bine de 12 ani, şi chiar de la bun început Moldova Agroindbank ne acordă sprijin financiar, material, ne oferă cadouri, produse alimentare. Persoanele în etate de la azil sunt recunoscătoare băncii pentru atenţia acordată şi, în special, pentru atitudinea personală a conducerii MAIB  faţă de sorţile lor”.

Pentru responsabilitatea socială înaltă Moldova Agroindbank s-a învrednicit de Premiul Mare al Concursului “Marca comercială a anului 2013” în nominalizarea “Responsabilitatea Socială”. Iar pentru indicii de performanţă obţinuţi, în 2014 MAIB a fost recunoscută de către revista britanică Global Banking&Finance Review drept cea mai bună bancă comercială din Moldova.

   

   

   

Sursa: maib.md

Noutăți similare