Azi: € 18,9294 lei 0,0834 $ 17,7607 lei 0,0583

(foto) MasterCard lansează cardurile cu autentificare biometrică în loc de PIN

(foto) MasterCard lansează cardurile cu autentificare biometrică în loc de PIN Sursa foto: engadget.com

MasterCard a lansat noua generație de carduri biometrice, care combină tehnologia cu chip cu amprentele digitale. Această combinație permite verificarea convenabilă și sigură a identității deținătorilor cardurilor pentru cumpărături la comercianți în cadrul magazinelor, anunță un comunicat MasterCard

Africa de Sud este prima piață care testează această tehnologie. Testele au cuprins retailerul Pick n Pay și Absa Bank, o subsidiară a Barclays Africa.

Noile carduri au incorporată tehnologia de scanare a amprentelor digitale și poate fi folosită la terminalele de tip EMV în întreaga lume.

“Consumatorii apreciază tot mai mult confortul și securitatea utilizării tehnologiei biometrice”, a declarat Ajay Bhalla, unul din top managerii MasterCard.

Cum lucrează tehnologia?

Deținătorii de card își înregistrează cardul la banca emitentă. După înregistrare amprentele digitale sunt transformate într-un cod digital, care este stocat pe card. După aceasta cardul poate fi utilizat la oricare terminal de tip EMV.

În timpul cumpărăturilor cardul biometric lucrează la fel ca oricare alt card cu tehnologia chip. Deținătorul introduce cardul în terminalul comerciantului și plasează degetul pe sensorul de pe card. Amprenta este verificată în comparație cu exemplul setat anterior, și dacă amprentele coincid, tranzacția va fi autorizată. Astfel nu este nevoie de codul PIN, iar cardul rămâne întotdeauna în mâinile deținătorului.

Autentificarea tranzacției prin metoda biometrică confirmă într-un mod unic faptul că persoana ce utilizează cardul este însăși deținătorul acestuia.

În lunile următoare testarea acestei tehnologii este planificată nu doar în Africa de Sud ci și în Europa și Asia.

Sursa foto: engadget.com

Sursa: mastercard.com / bancamea.md

Noutăți similare

Decembrie de poveste cu maib și Mastercard

În decembrie, maib și Mastercard te invită să îmbrățișezi feeria sărbătorilor și îți promit o lună de poveste, cu o mulțime de surprize, ca să te bucuri din plin ...