Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

(foto) La MAIB a avut loc ceremonia de semnare a acordului de parteneriat cu NEXUS Moldova

(foto) La MAIB a avut loc ceremonia de semnare a acordului de parteneriat cu NEXUS Moldova Sursa foto: maib.md

Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere BC „Moldova Agroindbank” SA, şi Nicolaas de Zwager, Fondatorul şi Directorul Agenţiei IASCI, Austria, coordonatorul NEXUS Moldova, au semnat un acord de parteneriat dintre cele două instituţii. Documentul prevede conjugarea eforturilor în susţinerea migranţilor şi familiilor acestora.

La ceremonie au participat reprezentanţi ai Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Biroului de Cooperare al Elveției, specialişti ai MAIB responsabili de cercetări şi analize în domeniul migraţiei, de elaborarea produselor pentru migranţi.

Preşedintele MAIB a calificat evenimentul drept unul foarte important, având un scop nobil - susţinerea concetăţenilor care pleacă peste hotare şi a familiilor acestora. În condiţiile în care remitenţele de peste hotare constituie mai bine de 20 la sută din PIB, acest fenomen merită să fie abordat cu multă atenţie.

„Prin prezentul acord vom putea reglementa mai eficient aspectele ce ţin de informarea, şcolarizarea şi instruirea lucrătorilor migranţi în ceea ce priveşte o administrare mai bună a bugetelor. Scopul nostru strategic este ca procesul migraţiei să devină unul reversibil, astfel încât concetăţenii noştri să-şi poată crea un viitor european la ei acasă. Moldova Agroindbank este singura bancă care a elaborat un program complex destinat anume acestei categorii de clienţi, iar noi dorim să îi asigurăm că mereu vor găsi în persoana MAIB o bancă care le va fi alături pretutindeni”, a menţionat Serghei Cebotari.

Directorul IASCI, Nicolaas de Zwager, a caracterizat colaborarea dintre NEXUS şi MAIB drept una constructivă şi promiţătoare:

„Banca Dumneavoastră a demonstrat flexibilitate şi creativitate în elaborarea produselor şi serviciilor pentru migranţi. Totodată, există oportunităţi care nu au fost deocamdată explorate pe deplin. Una din oportunităţi ar fi atragerea economiilor migranţilor depozitate peste hotare care depăşesc cu mult remitenţele trimise în ţară. Dorim împreună cu Dumneavoastră, cu autorităţile centrale şi locale să ajutăm moldovenii care pleacă peste hotare, să acumuleze cunoştinţele necesare care să le ajute nu doar să economisească resurse, ci şi să le investească cu succes în ţară”.

Semnarea acordului de parteneriat dintre MAIB şi NEXUS a fost precedată de studii aprofundate şi reacţii concrete din partea clienţilor. Acesta are ca obiectiv de bază cooperarea în atingerea scopului de furnizare a serviciilor şi produselor de calitate pentru clienţii implicaţi în procesul migraţiei, indiferent de locul de trai. Accentul în colaborare se va pune pe comunităţile locale pentru că anume acolo vor să se întoarcă majoritatea moldovenilor. Acordul asigură confidenţialitatea clienţilor, abordarea loc cu amabilitate, respect şi integritate. Acordul nu încurajează şi nu descurajează migraţia, ci are misiunea să ajute clienţii, cetăţenii moldoveni, să migreze pregătiţi şi să revină mulţumiţi.

   

   

Notă: Moldova Agroindbank este liderul sistemului bancar din ţară. Deţinând cote maxime la majoritatea indicilor de performanţă - active (17,7%), credite (21,2%), depozite (17,6%), inclusiv depozite persoane fizice (23,1%) - situaţia din 30.06.2014, MAIB este cea mai mare bancă din Moldova. Moldova Agroindbank este singura instituţie financiar-bancară din ţară care a elaborat şi implementează Programul “MAIB - banca moldovenilor de pretutindeni”, destinat lucrătorilor migranţi şi familiilor lor. www.maib.md

NEXUS Moldova ajută moldovenii să-și atingă obiectivele lor personale legate de migrație – de la faza dinaintea plecării pînă la reîntoarcere – printr-o platformă integrată și orientată pe piață, care le va oferi informații specializate, asistență individuală și soluții concrete din partea partenerilor NEXUS. Această platformă consistă din Centrele Locale de Servicii NEXUS, în prezent deschise în orașele Cahul, Edineț și Ungheni și un portal virtual www.nexusnet.md.

Sursa: maib.md

Noutăți similare