Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

(foto) Inovația ce va reduce fraudele legate de cardurile bancare - cardul ce-și schimbă codul CVV la fiecare oră

(foto) Inovația ce va reduce fraudele legate de cardurile bancare - cardul ce-și schimbă codul CVV la fiecare oră Sursa foto: oberthur.com

În timp ce băncile caută metode noi de a reduce fraudele bancare, unul din producătorii de carduri a prezentat prototipul unui card care își modifică regulat codul CVV de pe spatele cardului, scrie CNN Money.

Săptămâna aceasta specialiștii de la CNN Money au intrat în posesia unui asemenea card, produs de către francezii de la Oberthur Technologies. Implementarea se așteaptă în 2017, dacă această tehnologie va fi acceptată de către cele mai mare bănci americane.

Mini ecranul funcționează datorită unei baterii (lithium-ion) de dimensiunea unei cărți poștale. Chip-ul incorporat modifică în mod aleatoriu codul la fiecare 40 sau 60 de minute.

Modificarea constantă a codului CVV "elimină" posibiliatea fraudelor în cazul tuturor persoanelor care și-au notat anterior numărul cardului Dvs, data expirării și codul din spate.

“Speranța noastră este că codul dinamic CVV va reduce considerabil fraudele din acest domeniu”, spune Martin Ferenczi, directorul Oberthur pentru America de Nord.

Aceasta se va întâmpla dacă criminalii nu vor depista algoritmul de modificare a numerelor.

Cea mai importantă barieră în implementare este costul acestui card cu noua tehnologie. Costul unui card este de 50 de ori mai mare decât cardurile obișnuite cu bandă magnetică emise de către băncile americane, și de 10 ori mai scumpe decât emiterea unui card cu chip. Băncile din SUA cumpără cardurile cu bandă magnetică la un preț de $0.20, iar cardurile moderne cu chip – aproximativ $1.20.

Compania Oberthur planifică să comercializeze aceste carduri la un preț ce va varia de la $10 la $20 pentru o bucată. Diferența este enormă. Cele mai mari bănci emit zeci de milioane de carduri, astfel înlocuirea a 30 mln de carduri ar costa $300 milioane.

“Întrebarea este dacă există un model de business la acest preț?” se întreabă Martin Ferenczi. Cei de la Oberthur vor încerca să convingă băncile că reducerea ulterioară a cheltuielilor privind fraudele merită investiția în astfel de carduri.

Vedeți în continuare prototipul fabricat de cei de la Oberthur Technologies.

Sursa text & foto: money.cnn.com.

Noutăți similare