Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482

(foto) Eveniment susţinut de MAIB: inaugurarea primului Cabinet Numismatic

(foto) Eveniment susţinut de MAIB: inaugurarea primului Cabinet Numismatic Sursa foto: maib.md

Primul Cabinet Numismatic a fost creat în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), fiind dotat cu echipament tehnic performant donat de BC „Moldova Agroindbank” SA. Cabinetul găzduieşte expoziţie de monedă veche şi comemorativă; expoziţie de monedă contemporană a ţărilor lumii; expoziţie de desene cu designul unor monede excepţionale; colecţie de carte de specialitate; echipamente pentru studierea operaţiunilor de casă şi pentru cercetări în numismatică. Cabinetul Numismatic vine să faciliteze procesul de instruire - atât pentru corpul profesoral şi personalul didactic, cât şi pentru studenţi. 

Prezent la ceremonia de inaugurare, Vicepreşedintele Comitetului de Conducere al BC „Moldova Agroindbank” SA, Oleg Paingu a remarcat:

„Moldova Agroindbank are tradiţii mari şi frumoase de susţinere a tinerilor dotaţi. O facem ori de câte ori este nevoie, dar în special în cadrul Programelor „Burse de Merit” şi „Burse suplimentare pentru tineri”. Dar responsabilitatea comunităţii bancare faţă de instruirea tinerilor nu se rezumă la finanţarea unor programe educaţionale, cât de mare ar fi rezonanţa socială a acestora. Un obiectiv foarte important, pe care îl urmăreşte şi îl respectă Moldova Agroindbank este faptul că noi înşine oferim tinerilor, proaspeţilor absolvenţi, posibilitatea de a se manifesta la noi la bancă. Sunt tineri care nu au experienţă, dar care sunt dispuşi să facă totul, pentru a învăţa cum se lucrează la cea mai mare şi prosperă bancă. Pentru ei este benefică experienţa noastră, pentru noi - entuziasmul lor. Această simbioză este motorul dezvoltării şi viitorul băncilor”.

Oleg Stratulat, şeful Catedrei Bănci şi Activitate Bancară, ASEM, a accentuat suportul constant pe care MAIB şi personal Preşedintele băncii Serghei Cebotari îl acordă acestei instituţii de învăţământ superior:

„Este cel mai mare susţinător al acţiunilor pe care le desfăşoară Academia, inclusiv proiecte de anvergură: Simpozionul Internaţional, Olimpiada Republicană de Economie, Concursul „Bancher modern - intelect inovator şi spirit jovial” ş.a. La rândul nostru, furnizăm către bancă specialişti tineri bine pregătiţi care se încadrează cu succes în echipa MAIB”.

Interacţiunea dintre BC „Moldova Agroindbank” SA şi Academia de Studii Economice va continua prin elaborarea şi implementarea unor noi proiecte.

Foto de la ceremonia de inaugurare a Cabinetului Numismatic:

Sursa: maib.md

Noutăți similare