Sondaj

Din punct de vedere al finanțelor personale, anul 2018 va fi ...

Noutăţi arrow Internaţional

FMI: 9 bănci mari ar putea avea probleme cu profitabilitatea

News Sursa foto: Jim Lo Scalzo / European Pressphoto Agency / nytimes.com

12 octombrie 2017 382

Fondul Monetar Internaţional (FMI) consideră că unele dintre cele mai mari bănci din lume, printre care Deutsche Bank, Citigroup şi câteva instituţii de credit din Japonia, ar putea avea probleme în anii care vin, ca să rămână suficient de profitabile, scrie bursa.ro cu referire la Wall Street Journal.

Fondul Monetar Internațional precizează:

"Aproximativ o treime din cele mai mari bănci din lume, după valoarea activelor, ar putea avea probleme în atingerea unei profitabilităţi sustenabile, ceea ce aduce în atenţie provocările şi vulnerabilităţile pe termen mediu".

Conform unui raport publicat recent de FMI, cele 9 bănci sunt: Citigroup, Societe Generale, UniCredit, Deutsche Bank, Barclays, Standard Chartered, Sumitomo Mitsui Financial Group, Mizuho Financial Group şi Mitsubishi UFJ Financial Group.

"Este posibil ca instituţiile care nu sunt profitabile să nu poată să genereze capital suficient în viitor, dacă vor fi lovite de şocuri", a declarat Tobias Adrian, director al departamentului de pieţe monetare şi de capital din cadrul FMI. În opinia sa, această situaţie poate deveni un risc la adresa stabilităţii financiare.

Sursa: bursa.ro