Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

FinComBank a oferit circa 55.5 mln. lei pentru finanţarea IMM-urilor din surse externe, în 10 luni ale anului

FinComBank a oferit circa 55.5 mln. lei pentru finanţarea IMM-urilor din surse externe, în 10 luni ale anului Sursa foto: fincombank.com

FinComBank a acordat întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), în 10 luni ale anului curent, credite pentru proiecte de dezvoltare în sumă totală de circa 55.5 mln. lei. Creditele au fost oferite în lei şi valută străină din liniile internaţionale de finanțare IFAD, RISP, Compact, PNAET, KFW, PAC.

“FinComBank pune un accent deosebit pe sprijinirea sectorului IMM, prin intermediul programelor de finanţare din contul resurselor speciale, deoarece pentru noi este important să sprijinim planurile de afaceri ale antreprenorilor şi să le punem la dispoziţie instrumentele financiare cele mai convenabile pentru dezvoltarea businessului. Finanţările oferite de bancă din resursele speciale externe oferite de diferite fonduri donatoare internaţionale pentru clienţii doritori de a investi şi de a dezvolta afacerea sunt accesibile, de durată şi oportune. Luând în consideraţie proporţia microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii din total portofoliul de credite al băncii, putem spune cu siguranţă că suntem lideri în promovarea şi dezvoltarea sectorului dat”, a spus Elena Stovbun, şef adjunct Departamentul Vânzări.

Astfel, din resursele IFAD, FinComBank a finanţat 40 de proiecte în valoare de 18,8 mln. lei, dintre care 31 de proiecte în valoare de 8,9 mln. lei au fost acordaţi tinerilor antreprenori prin programul PNAET. De asemenea, prin programul RISP au fost finanţate 53 de proiecte în valoare de 25,5 mln. lei, dintre care 40 de proiecte în sumă de 11,3 mln. lei prin PNAET. Prin programele KFW, PAC şi Compact au fost finanţate 5 proiecte dintre care în lei – în sumă de 9.2 mln. lei, USD – în sumă de 106,9 mii de dolari, EUR - 32,6 mii de euro.

Bunăoară prin intermediul programului IFAD, creditele se acordă fermierilor cu o rată a dobânzii anuală de 8% la MDL, începând cu 4.8% la USD pentru activităţi de producere, procesare şi păstrarea culturilor agricole, înfiinţarea plantaţiilor, agroturism. Perioada de creditare este de la 5 ani la 8 ani cu posibilitate prelungirii o singură dată pe o perioadă de maximum 12 luni, fără a depăşi perioada de valabilitate a Programului. 

Menţionăm că FinComBank este banca dedicată finanţării micului business, proporţia microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii în portofoliul de credite al instituţiei constituind 67,43% (conform 9 luni ale 2014). Astfel, FinComBank pune la dispoziţia clienţilor săi linii de afaceri specializate, precum operaţiuni zilnice, credite investiţionale şi pentru suplinirea mijloacelor circulante, pachete salariale, credite de consum, produse de depozitare cu dobânzi atractive, internet banking, carduri de debit şi alte produse.

Pentru mai multe informaţii contactaţi:

FinComBank S.A., mun. Chişinău, str. A. Puşkin, 26

Теl.: (+373-22) 269-822

E-mail: [email protected]

Web site: www.fincombank.cоm

Facebook - www.facebook.com/pages/Fincombank-SA

Noutăți similare