Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Fii şi tu MAIBun! Echipa Moldova Agroindbank este în pregătiri pentru Maratonul Internaţional Chişinău

Fii şi tu MAIBun! Echipa Moldova Agroindbank este în pregătiri pentru Maratonul Internaţional Chişinău Sursa foto: maib.md

„Puterea stă în noi” – asta şi-a zis echipa Moldova Agroindbank, atunci când a decis că înscrierile pentru Maratonul Internaţional Chişinău reprezintă o provocare de a fi MAIBuni şi de a motiva cât mai multe persoane să-şi testeze limitele, să se autodepăşească, să practice sportul şi să adopte un mod sănătos de viaţă. 

Cam de două ori în săptămână, după orele de serviciu, echipa MAIB reuşeşte să se adune la team-building-uri de măsurat distanţa, dezmorţindu-şi muşchii şi alergând pe diverse itinerare. Pentru că echipa e creativă, în una dintre aceste curse a alergat formând numele MAIB, în alta MAIBUN, utilizând străzile oraşului, astfel încât să experimenteze noi emoţii şi să motiveze noi colegi să facă mişcare.

Atunci când s-a dat startul pentru înscrierile la Maratonul Internaţional Chişinău, nu a mai fost loc pentru ezitare. Ceea ce a urmat s-a derulat ca pe platoul de filmare, conform mesajului:

ATENŢIE! MOTOR! START!

“Alergatul reprezintă timpul pe care îl petrec doar cu mine, când pot să reflectez la activităţile zilnice sau să-mi eliberez mintea de toate gândurile. Fiecare kilometru parcurs este o provocare şi o confirmare că pot să mă autodepăşesc.

Iniţiind ideea de a organiza echipa MAIB de maratonişti, nu mi-a trecut prin gând că vor fi atât de mulţi doritori şi că voi găsi atât de multe persoane cu care să împărtășim aceleaşi interese. În câteva zile s-a creat o comunitate mare, peste aşteptările mele, o comunitate cu care împărtăşim realizările, experienţele, kilometrii parcurşi, cu care ne susţinem, încurajăm şi ne distrăm. Din simpli colegi am devenit prieteni, iar acesta e farmecul Maratonului”, a menţionat Cristina Sotnic, coordonator proiecte, liderul echipei de maratonişti MAIB.

La prima etapă s-au înscris 40 de angajaţi ai Moldova Agroindbank. Iar întrucât solicitările de înscriere au continuat să apară, la a doua etapă cei 10 maratonişti MAIB noi înscrişi au decis să susţină cauza CCF Moldova, pe 29 septembrie urmând să alerge în echipa maratoniştilor Run for Children şi sensibilizând societatea asupra necesităţii ca fiecare copil să crească fericit în familie şi nu în orfelinate.

  

50 de angajaţi MAIB – la Maratonul Internaţional Chişinău

Puţini angajaţi MAIB au optat pentru distanţe uşoare. Majoritatea, cu o pregătire şi ambiţie puternică, s-a înscris la 10, 21 şi chiar 42 kilometri.

„Ideea parcurgerii unei distanţe de 42 km mi se părea iniţial o nebunie şi, în acelaşi timp, o provocare personală. Întrucât îmi plac provocările, am hotărât că e momentul oportun să-mi testez capacităţile fizice şi voinţa de caracter. Aşa au început pregătirile pentru distanţa cea mare: cu 5km prin pădurile Durleştiului, cu 13km prin Valea Morilor şi 20km cu colegii de muncă desenând trasee creative cu paşii prin Chişinău. Au rămas zile numărate până la start, emoţiile se intensifică cu fiecare zi ce mă apropii de maraton, dar ştiu că va fi o experienţă fabuloasă”, spune Eduard Oprea, jurist la MAIB.

Cu o motivaţie puternică şi dorinţa de a fi mereu mai buni, echipa de maratonişti a Moldova Agroindbank se adună săptămânal la antrenamente cu antrenorul profesionist şi învaţă să abordeze ca la carte distanţele pentru care s-au înscris. Zi de zi, echipa MAIB îşi creşte rezistenţa, îşi sporeşte puterea şi mizează că propriul exemplu va fi o motivaţie convingătoare, pentru ca un număr cât mai mare de persoane să practice sportul ca stil de viaţă.

Echipa Moldova Agroindbank vă dă întâlnire pe 29 septembrie la Maratonul Internaţional Chişinău cu îndemnul „Fii şi tu MAIBun”.

Puterea stă în noi!

  

Sursa: maib.md

Noutăți similare