Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Fiecare a 4-a plată cu cardul din Marea Britanie este acum contactless, valoarea medie a tranzacției - 9 lire sterline

Fiecare a 4-a plată cu cardul din Marea Britanie este acum contactless, valoarea medie a tranzacției - 9 lire sterline Sursa foto: true-telecom.com

O pătrime din toate tranzacțiile cu cardurile bancare din Marea Britanie sunt efectuate acum contactless, arată datele recente publicate de UK Cards Association. 325 milioane de cumpărături au fost făcute cu ajutorul cardurilor de debit și credit de tip contactless în luna noiembrie 2016, ceea ce reprezintă 25% din toate plățile cu cardurile din luna respectivă.

Creșterea numărului de tranzacții a dus și la un record al volumului plăților efectuate utilizând tehnologia contactless – 2,9 miliarde lire sterline în noiembrie 2016. Aceasta reprezintă o creștere de 184% față de aceeași perioadă a anului precedent (noiembrie 2015), când volumul plăților a depășit 1 miliard de lire sterline.

La moment în Marea Britanie se află în circulație aproximativ 102 milioane de carduri contactless, atât carduri de debit cât și de credit. 88% din tranzacțiile fără contact sunt efectuate utilizând carduri de debit.

Richard Koch de la UK Cards Association a declarat:

“Cu 125 de tranzacții în fiecare secundă, este evident că oamenii optează pentru plăți contactless atunci când sunt la casă. Deja nu mai este doar pentru sandwich-ul de la amiază, consumatorii utilizează cardurile contactless oriunde merg – la supermarket, magazinele de haine sau pentru plata transportului.”

Valoarea medie a tranzacției cu cardurile contactless a urcat la 8,95 lire sterline în noiembrie 2016, de la 8,03 – valoare înregistrată cu un an în urmă.

Sursa: theukcardsassociation.org.uk / bancamea.md

Noutăți similare