Azi: € 19,5890 lei 0,1198 $ 17,0250 lei 0,0383
Mâine: € 19,5518 lei 0,0372 $ 17,0468 lei 0,0218

Eximbank Gruppo Veneto Banca devine Eximbank

Eximbank Gruppo Veneto Banca devine Eximbank Sursa foto: eximbank.com

Despre schimbarea denumirii instituția financiară anunță pe site-ul oficial prin intermediul unui comunicat de presă. 

Noul proprietar al băncii, grupul bancar italian Intesa Sanpaolo, a decis această schimbare recent.

Modificarea denumirii băncii a fost aprobată în cadrul Adunării Generale ordinare anuale a Acționarilor din 17 aprilie 2018 și a intrat în vigoare la data de 18 mai 2018.

Una dintre cele mai mare bănci italiene, Intesa Sanpaolo, a devenit proprietar al Eximbank în luna martie a anului curent.

Amintim că statul Italian a închis anul trecut băncile regionale Veneto Banca și Banca Popolare di Vincenza, iar activele bune ale acestora au fost preluate de cea mai mare bancă de retail, Intesa Sanpaolo.

De menționat este și faptul că noul proprietar nu a inclus denumirea sa (Intesa Sanpaolo) și logo-ul grupului italian în cadrul identității vizuale a băncii din Moldova. Denumirea Intesa Sanpolo este prezentă în multe țări unde aceasta își desfășoară afacerile.

Sursa: eximbank.com / bancamea.md

Noutăți similare

Eximbank a devenit oficial parte a grupului italian Intesa Sanpaolo

Despre acest fapt comunică banca prin intermediul unui comunicat de presă plasat pe site-ul oficial. Astfel, Intesa Sanpaolo a finalizat achiziția Eximbank și salută clienții și angajații băncii. După finalizarea achiziționării a 100% din capitalul social al Eximbank de ...