Eximbank consideră informațiile privind vânzarea băncii drept tendenţioase şi făcute cu rea-intenţie

Eximbank consideră informațiile privind vânzarea băncii drept tendenţioase şi făcute cu rea-intenţie Sursa foto: facebook.com/EximbankGruppoVenetoBanca

Acest mesaj a fost transmis de către bancă prin intermediul unui comunicat de presă ca răspuns la informațiile apărute în mass-media pe parcursul zilei de astăzi, 08 februarie 2016, precum că subdiviziunea din Moldova a grupului Veneto Banca ar fi de vânzare.

Vedeți în continuare comunicatul băncii:

„În legătură cu informațiile publicate de către unele mijloace de informare în masă privind vânzarea B.C. "EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A., în vederea prezentării obiective a situației, Banca aduce la cunoştinţă tuturor clienţilor săi, precum și instituțiilor media următoarele:

B.C. "EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A. își desfășoară activitatea în conformitate cu legislația națională a Republicii Moldova și corespunde întocmai indicatorilor prudențiali stabiliți de Banca Națională a Moldovei. După cum a fost anunțat și anterior, în ultimii ani, Banca a desfășurat un amplu proces de curăţare a portofoliului de credite, beneficiind, în toată perioada menționată, de susținerea acționarului său unic Veneto Banca SpA, drept dovadă a angajamentului ferm al acestuia privind dezvoltarea în continuare a Băncii.

În contextul crizei pe piața financiar-bancară, Veneto Banca SpA a demarat un proces de optimizare a activelor din proprietatea sa, inclusiv a investițiilor în bănci străine, în cadrul căruia urmează a fi evaluate toate activele neprofitabile. Prin urmare, Banca reiterează că, în rezultatul unui management financiar eficient al Băncii, desfășurat în ultimii doi ani, Banca a reușit nu doar să purifice portofoliul de credite, dar și să înregistreze rezultate financiare pozitive. În anul 2015, B.C. "EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A. a înregistrat un profit net în mărime de peste 50 milioane de lei.

Cu această ocazie, B.C. "EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A. își reconfirmă angajamentele față de clienții săi și îi asigură în continuare de faptul că este un partener stabil și de încredere.

În contextul celor menționate supra, B.C. "EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A. consideră informațiile privind vânzarea Băncii drept tendenţioase şi făcute cu rea-intenţie, menite să dezinformeze opinia publică. Referitor la informaţiile publicate ce vizează acţionarul unic al B.C. "EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A., Veneto Banca SpA informează că, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Veneto Banca din 19 decembrie 2015, cu majoritatea voturilor (97%), a fost aprobată transformarea Veneto Banca în societate pe acţiuni, lansarea proiectului de listare a acţiunilor la Bursa din Milano şi majorarea de capital, precum şi un plan strategic de dezvoltare a Grupului Veneto Banca.

Decizia menţionată a fost coordonată cu Banca Centrală Europeană, iar majorarea de capital este asigurată din oficiu de către una dintre cele mai importante bănci pentru investiţii la nivel italian şi european, Banca IMI, la care s-au alăturat şi alte nouă importante instituţii financiare internaţionale şi italiene, care au creat un Consorţiu de Garantare. În rezultatul majorării de capital, Veneto Banca va atinge un nivel de capitalizare, care va depăşi semnificativ indicatorii impuşi de Banca Centrală Europeană.”

Sursa: eximbank.com

Noutăți similare