Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Eximbank a devenit oficial parte a grupului italian Intesa Sanpaolo

Eximbank a devenit oficial parte a grupului italian Intesa Sanpaolo Sursa foto: colaj bancamea.md

Despre acest fapt comunică banca prin intermediul unui comunicat de presă plasat pe site-ul oficial.

Astfel, Intesa Sanpaolo a finalizat achiziția Eximbank și salută clienții și angajații băncii. După finalizarea achiziționării a 100% din capitalul social al Eximbank de către Intesa Sanpaolo, Eximbank a devenit oficial parte a grupului Intesa Sanpaolo.

Tranzacția dată a fost prevăzută de contractul semnat la 26 iunie 2017 privind achiziționarea de către Intesa Sanpaolo S.p.A. a unor active și pasive de la Veneto Banca S.p.A., inclusiv banca Eximbank cu sediul în Republica Moldova.

Eximbank, fondată în anul 1994, este a cincea bancă din Republica Moldova la capitolul Total Active, prestează servicii persoanelor fizice și juridice prin intermediul unei rețele de 18 sucursale și 7 agenții amplasate pe teritoriul întregii țări.

Clienții Eximbank pot beneficia acum de forța, soliditatea și serviciile oferite de Grupul Intesa Sanpaolo, lider pe piața bancară din Italia și unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa, cu 20 de milioane de clienți și 5800 filiale în 40 de țări din întreaga lume. Intesa Sanpaolo are o capitalizare de peste 50 de miliarde de Euro.

În luna aprilie a anului curent va avea loc Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Eximbank, unde va fi aprobată noua denumire a băncii.

Sursa: eximbank.com / bancamea.md

Noutăți similare