Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Excelenţa academică a tinerilor a fost celebrată de Moldova Agroindbank

Excelenţa academică a tinerilor a fost celebrată de Moldova Agroindbank Sursa foto: maib.md

Excelenţa academică a celor mai buni studenţi şi masteranzi din ţară au fost celebrate în cadrul ceremoniei de decernare a “Burselor de Merit”. Cea de-a 22-a ediţie a evenimentului a fost organizată de Centrul de Informaţii Universitare, pe data de 26 aprilie, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova şi cu suportul financiar al partenerilor programului, BC „Moldova Agroindbank” SA şi Orange Moldova.

În rezultatul concursului foarte riguros de selectare a învingătorilor, 50 de studenţi de la 10 instituţii de învăţământ superior din ţară au fost premiaţi cu câte 12 mii lei fiecare, banii fiind transferaţi direct pe cardurile “Avanti” emise gratuit de MAIB

„Este semnificativ faptul că deja de 22 de ani cei mai buni studenţi ai ţării sunt premiaţi în cadrul programului „Burse de Merit,” a subliniat dna Angela Muşet, Directorul Centrului de Informaţii Universitare, în timpul ceremoniei de premiere.

„Finaliştii din acest an au dat dovadă, atât prin performanţele înregistrate în domeniul de studii, cât şi prin prestaţia la proba scrisă, că merită să poarte titlul de cei mai buni studenţi ai RM. De aceea ţin să-i felicit şi să le doresc să valorifice la maximum toate şansele ce apar în calea lor de formare ca personalităţi multilateral dezvoltate. De asemenea, vreau să mulţumesc partenerilor fideli ai programului, BC Moldova Agroindbank şi Orange Moldova pentru consecvenţă, implicare şi suport financiar semnificativ oferit pentru organizarea acestui concurs.”

Moldova Agroindbank s-a alăturat programului în anul 2001, acesta devenind unul din cele mai importante proiecte de responsabilitate sociale ale instituţiei.

În adresarea sa, Serghei Cebotari, Preşedinte al Comitetului de Conducere al MAIB, a felicitat cei mai buni studenţi, specificând:

„De aproape două decenii,  prin parteneriatul cu programul „Burse de Merit”, MAIB a venit nu doar cu un stimul financiar semnificativ, dar şi a motivat studenţii cu rezultate academice excelente să urmeze studii de calitate pentru a atinge culmile succesului, contribuind la dezvoltarea ţării. Moldova Agroindbank investeşte astăzi pentru ca tânăra generaţie să culeagă roadele mâine şi să construiască un viitor demn acasă.”

Prezent la ceremonie, Oleg Paingu, Vicepreşedinte al Comitetului de Conducere, a menţionat:

„Moldova Agroindbank s-a alăturat programului ,,Burse de Merit” pentru a susţine şi a încuraja elita tinerilor să contribuie la dezvoltarea durabilă a ţării. Eforturile MAIB în această direcţie s-au materializat şi în deschiderea centrului pentru tineri „MAIB Studio Avanti”, unde sunteţi aşteptaţi oricând pentru a vă aprofunda cunoştinţele în domeniul financiar-bancar  şi a testa noile tehnologii financiare.”

  

Julien Ducarroz, Director General Orange Moldova, companie care s-a alăturat programului în 2004, a declarat:

,,Acest program face parte din strategia amplă de responsabilitate socială a Orange Moldova şi are drept scop susţinerea excelenţei şi performanţelor tinerilor în domeniul educaţiei. Obiectivul nostru este să investim astăzi în educaţia tinerii generaţii pentru ca să le creăm aptitudini şi competenţe necesare pentru a face faţă revoluţiei digitale şi provocărilor viitorului. Pentru a fi solicitat pe piaţa muncii mâine, trebuie sa faci schimbarea azi. Iată de ce educaţia constituie un rol decisiv pentru o viaţă de succes.”

  

Pe parcursul celor 22 ediţii anuale ale programului, peste 5 500 studenţi au participat la concurs, dintre care 1 450 au beneficiat de Burse de Merit. La ediţia a 22-a a concursului şi-au depus dosarele 215 studenţi de la 21 instituţii universitare din Moldova. Cei 50 de învingători au fost selectaţi de către o Comisie Independentă de Experţi, constituită din reprezentanţi ai comunităţii academice. Programul „Burse de Merit” face parte din strategia de responsabilitate socială a MAIB, îndreptată spre susţinerea unor proiecte cu impact major asupra dezvoltării societăţii.

Sursa: maib.md

Noutăți similare