Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482

EuroCreditBank reia activitatea de atragere a depozitelor de la persoanele fizice

EuroCreditBank reia activitatea de atragere a depozitelor de la persoanele fizice Sursa foto: bancamea.md

EuroCreditBank reia activitatea de atragere a depozitelor de la persoanele fizice. Anunțul a fost plasat pe site-ul instituției financiare astăzi, 09 februarie 2015.

Amintim că BNM a retras dreptul de acceptare a depozitelor persoanelor fizice la începutul anului 2013. La acel moment guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, a declarat pentru Adevărul:

"Acţionarii băncii urmau ca până la finele anului 2012 să majoreze capitalul normativ total până la 200 de milioane de lei. Le-am mai dat un termen ca să se conformeze acestor cerinţe care a expirat însă la finele lunii februarie 2013. Nu au respectat nici de această dată. Aşa că BNM a decis să retragă băncii EuroCreditBank dreptul de a mai atrage bani de la populaţie.“

Conform raportului activității economico-financiare a băncilor oferit de BNM, la 31.12.2014 capitalul normativ total (CNT) al EuroCreditBank totaliza 203,5 milioane lei, fapt ce a dus la eliminarea restricției regulatorului.

EuroCreditBank anunță că revine în forță și în curând clienții și potențialii clienți vor face cunoștință cu noua ofertă a băncii în ceea ce privește depozitele persoanelor fizice.

Sursa: ecb.md / bancamea.md

Noutăți similare