Azi: € 19,0242 lei 0,0890 $ 17,8816 lei 0,0636

EuroCreditBank a finalizat emisiunea suplimentară de acțiuni în sumă de 30 mln lei

EuroCreditBank a finalizat emisiunea suplimentară de acțiuni în sumă de 30 mln lei Sursa foto: bancamea.md

EuroCreditBank a finalizat emisiunea suplimentară de acțiuni în sumă de 30 mln lei: capitalul normativ al băncii crește până la 204,4 mln lei, ceea ce acoperă minimul cerut de normative, scrie agenția InfoMarket.

Surse din cadrul băncii au comunicat pentru agenția InfoMarket că, pe 4 septembrie, a fost anunțată emisiunea suplimentară închisă în sumă de 30 mln lei. Cumpărător al întregii emisiuni de acțiuni a fost cetățeanul Irakului Mahmoud Mohammed Shakir Mahmoud, care a primit în octombrie permisiunea Băncii Naționale pentru cumpărarea unei cote considerabile în această bancă comercială.

Tot în octombrie, în cadrul unei licitații de vânzare a activelor statului pasibile privatizării, organizată de Agenție Proprietății Publice de pe lângă Ministerul Economiei, Mahmoud Mohammed Shakir Mahmoud a cumpărat 21,019% din acțiunile EuroCreditBank la prețul nominal de 10 lei pentru o hârtie de valoare, valoarea tranzacției fiind de 22,7 mln lei.

După aprobarea emisiunii suplimentare de către Banca Națională, cota cetățeanului Irakului în bancă va fi de 38,2%. Restul acțiunilor este împărțit în felul următor: 46,4% - Mariana Zissis; 10,1% - companii grecești care sunt în relație cu Mariana Zissis; 5,3% - alți acționari.

Anterior, în aprilie 2013, Banca Națională a interzis EuroCreditBank să atragă depozite de la persoane fizice (inclusiv conturi curente, cu excepția tranzacțiilor cu carduri), din cauza insuficienței capitalului normativ (care era mai mic de 200 mln de lei). Acționarii și conducerea EuroCreditBank au declarat atunci că, în timpul apropiat, instituția planifică să elimine toate interdicțiile și să revină pe deplin pe piața bancară, oferind un spectru deplin al serviciilor bancare moderne.

Sursa: infomarket.md

Noutăți similare