Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

Erste Bank lansează identificarea noilor clienți prin video-chat direct de pe calculator sau telefonul mobil

Erste Bank lansează identificarea noilor clienți prin video-chat direct de pe calculator sau telefonul mobil Sursa foto: erstegroup.com

Erste Bank și Sparkassen a lansat identificarea online a clienților prin intermediul video, după 3 săptămâni de la aprobarea deciziei de către Austrian Financial Market Authority. Soluția dată este valabilă pentru toți clienții grupului din Austria.

Cu ajutorul soluției tehnologice IDnow Video Ident persoanele care doresc să devină client al băncii pot alege să se identifice direct cu ajutorul chatului video. Această soluție permite economisirea de timp și efort, proces care în mod normal necesită vizitarea unei subdiviziuni ale băncii.

Soluția nouă implementată face procesul de deschidere a unui cont curent foarte rapid și simplu ca niciodată – poate fi făcut cu ajutorul unui calculator, telefon mobil sau tabletă. Pentru a completa procesul de identificare clientul are nevoie doar de ID-ul foto emis de guvernul austriac. Cetățenii austrieci pot utiliza și permisul de conducere pentru identificarea video.

Thomas Schauffer, Chief Retail Officer la Erste Bank a declarat:

“Suntem prima bancă mare din Austria care oferă această soluție inovativă pentru clienții noi, pe care am implementato în doar 3 săptămâni după acordul autorităților.”

Numărul de deschideri de conturi bancare online la Erste Bank și Sparkassen a crescut cu 40% anul trecut. Această creștere demonstrează că piața austriacă este pregătită pentru identificarea online prin intermediul video chat. Fiecare laptop, tabletă sau smartphone este echipat cu o cameră video și datorită aprobării noii proceduri, trecerea clienților de la o bancă la alta va fi de acum încolo simplă ca niciodată.

Cu ajutorul noii tehnologii deschiderea unui cont curent durează mai puțin de 10 minute. La moment se pot deschide conturi curente și conturi pentru studenți, pe viitor banca va implementa această tehnologie și pentru alte produse/servicii oferite.

Sursa: erstegroup.com

Noutăți similare