Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Elevii Liceului „Ion Creangă” – la o lecţie mai altfel de educaţie financiară la Centru „Avanti” al Moldova Agroindbank

Elevii Liceului „Ion Creangă” – la o lecţie mai altfel de educaţie financiară la Centru „Avanti” al Moldova Agroindbank Sursa foto: maib.md

Ştiţi ce trebuie să faceţi pentru a avea bani? Probabil aveţi deja soluţia ori s-ar putea ca această întrebare sa va lase fără replică. Elevii clasei a IV-a a Liceului Teoretic „Ion Creangă” din Chişinău ştiu răspunsul!

Aceştia au venit în vizită la Centrul pentru Tineri “Avanti” al Moldova Agroindbank la o “lecţie” mai altfel. Cu bancheri în rol de învăţători, picii crengieni au depănat firul şi au aflat povestea banilor, istoria băncilor, evoluţia activităţii bancare, tendinţele dezvoltării financiare mondiale, dar şi cum să devii independent financiar sau să administrezi banii cu rost.

Lucruri complicate pentru vârsta lor? Ba bine că nu. Elevii au venit să descopere banca şi Centrul “Avanti” cu temele de acasă făcute, povestind ei înşişi câte-n lună şi stele despre plăţile interbancare şi criptomonede. Iar pentru că sunt la vârsta curiozităţii, au ţinut să afle mai ales câţi bani sunt în bancă sau care este codul PIN de la tezaurul MAIB.

Făcând o excursie prin sucursală, fiind privilegiaţi să intre în sălile în care au acces doar angajaţii băncii, crengienii au aflat despre cum se lucrează în casierie şi în contabilitate, ce fac specialiştii creditare şi care sunt responsabilităţile directorului. Tot de la directorul Sucursalei nr. 1, Galina Branişte, picii au învățat formula ingenioasă a înmulțirii numerelor cu 4 cifre, fără ajutorul calculatorului de buzunar ori foii şi creionului.

“Am şi eu un copil şi ştiu cât este de importantă educaţia financiară de la o vârstă timpurie. De la o vârstă fragedă este necesar să se explice copilului ce este scump şi ce e ieftin, cum se câştigă banii şi cum îi gestionăm eficient. Centrul pentru tineri “Avanti” a fost lansat tocmai pentru a oferi o nouă platformă de cunoaştere şi învăţare pentru copii şi tineri. Ne bucurăm de fiecare dată să răspundem întrebărilor lor, să le satisfacem curiozitatea în privinţa gestionării banilor şi activităţii bancare. Ţinem lecţii de educaţie financiară adaptate diverselor categorii de vârstă şi faptul că tot mai multe clase se cer în vizită la “Avanti” este încă un argument că subiectele abordate aici le sunt utile şi valoroase”, a menţionat Liliana Tarlev, manager dezvoltare şi evaluare randament la MAIB.

Vizita crengienilor la bancă a culminat cu un concurs, erudiția micuţilor fiind răsplătită cu cadouri, diplome de Viitori bancheri şi solicitare de a mai reveni la Moldova Agroindbank.

Puterea stă în educaţia financiară!

Sursa: maib.md

Noutăți similare