Azi: € 19,1391 lei 0,0243 $ 17,9693 lei 0,0278

Economisirea este cool: 10 sfaturi care îți vor schimba definitiv viitorul financiar

Economisirea este cool: 10 sfaturi care îți vor schimba definitiv viitorul financiar Sursa foto: monily.md

Descoperă 10 sfaturi utile în schimbarea viitorului tău financiar și află cum poți să ai parte de prosperitate și bogăție făcând economii.

Cu siguranță că îți dorești să te bucuri de o situație financiară cât mai prosperă. Acest lucru înseamnă că trebuie să manifești atenție maximă în ceea ce privește modul de cheltuire al banilor câștigați. Desigur, dacă vrei să ai mai mulți bani, încearcă să găsești o sursă suplimentară de câștig. În acest fel vei putea să economisești mai mult din ceea ce câștigi, iar pe termen lung, economiile adunate îți vor oferi posibilități variate de a genera și mai mulți bani.

Monily te ajută să descoperi cum poți să ai parte de economii, chiar și atunci când faci un credit rapid. Iată 10 sfaturi utile care o să-ți arate că economisirea nu este doar la modă, ci și că este o modalitate garantată de a obține prosperitatea financiară și de a-ți schimba într-un mod complet viitorul:

1. Propune-ți să ai zile în care să nu cheltui niciun ban

Asta este o provocare pe care trebuie să o încerci de câteva ori în viață. Avantajul este că, pe măsură ce reușești să te abții de la cheltuirea banilor de cât mai multe ori, o să poți transforma acest obicei într-o rutină.

2. Tot ceea ce faci poate genera bani, dar și consumă bani

Fiecare activitate pe care o realizezi îți poate aduce un surplus financiar, dar, poate să consume la fel de mult. De exemplu, poți lucra pe cont propriu, ceea ce înseamnă bani în plus. Dar, tot tu va trebui să îți plătești cheltuielile legate de transport, masă și instrumente de lucru. Găsește acel echilibru care să-ți permită să ai parte de înclinarea balanței către plus atunci când lucrezi în mod independent!

3. Casa ta te poate ajuta să economisești

Nu este nevoie decât să folosești acele tipuri de sisteme care să eficientizeze costurile. Dacă frigiderul tău nu este plin, setează-l pe o temperatură care să nu genereze consum ca și cum întreg volumul ar fi ocupat. Scoate din priză electronicele pe care nu le folosești atunci când nu ești acasă.

4. Promoțiile și ofertele gratis din magazine chiar țin de foame

Să nu ți se pară că ești un Hagi Tudose, dar, majoritatea magazinelor au standuri cu diverse produse alimentare promoționale. Atunci când nu ai bani să-ți cumperi ceva “dulce”, de exemplu, un astfel de stand o să te ajute să-ți potolești pofta.

5. Ține diete nu doar pentru a slăbi, ci și pentru a economisi

Este una dintre modalitățile prin care tu vei slabi, dar buzunarul tău se va îngrășa. Așa că, alege o dietă care să nu-ți facă gaură în buzunar, dar care să-ți ofere și doza zilnică de energie. În acest mod o să ai parte de un corp mai suplu, dar și de mai mulți bani în portofel.

6. Mănâncă pe la prieteni și colegi

Chiar dacă o să fie nevoie ca într-o bună zi să “dai și tu o masă”, măcar poți spera că o să se întâmple în ziua de salariu. Până atunci, “invită-te” pe la colegi și prieteni, pentru a mai face mici economii.

7. Nu-ți înlocui mașina veche

Chiar dacă o să circuli cu o mașină care este “din secolul trecut”, adu-le aminte celor care îți sugerează că mașina ta este de-o vârstă cu Flinstone, că tot ceea ce este vechi, este valoros. Ca să nu mai spunem că banii sunt la tine-n buzunar!

8. Citește cărțile care te interesează în locurile de lectură gratuită din librării

În loc să plătești sume mari pentru a-ți achiziționa o carte nou apărută pe piață, de ce să nu pui banii de-o parte? Profită de oferta librăriilor care îți permit să citești cărțile gratis în locurile special amenajate. Iar ca să nu dai de bănuit, citește în fiecare zi un anumit număr de pagini sau schimbă librăriile!

9. Economisește câte 10 Lei în fiecare zi

Poate că nu este mult, dar, anul are 365 de zile, ceea ce înseamnă o sumă destul de frumușică. În cazul în care poți să economisești și mai mult, atunci crește suma până la nivelul de economisire la care te simți satisfăcut și nu simți că faci vreun efort.

10. Profită de evenimentele gratuite organizate de municipalitate

Din ce în ce mai multe evenimente la care nu trebuie să plătești sunt organizate de către autoritățile publice. Este mult mai avantajos pentru tine să te bucuri în mod gratuit decât să-ți consume banii. În acest fel vei strânge sume importante, dacă mergi la concertele organizate de către municipalitate și la care intrarea este liberă ori dacă vizitezi gratis muzeele de ziua porților deschise.

Banii pe care îi economisești pot fi cheltuiți în variate modalități. Nu trebuie doar să îi “păstrezi la saltea”, ci trebuie să te gândești și cum să îi înmulțești. Banii economisiți îi poți folosi pentru a te răsplăti cu diverse recompense, dar ai grijă să nu îi cheltui pe toți într-o singură zi. Învață să economisești în mod constant, pentru că viața este îndelungată și ai nevoie de bani în fiecare zi. Aceste sfaturi îți vor oferi șansa de a face ceva economii (deși, nu îți vor garanta schimbarea totală a vieții). Alege întotdeauna să economisești și la nivelul cheltuielilor legate de stilul de viață, astfel încât să poți strânge cât mai mulți bani pentru un viitor financiar cât mai favorabil!

Sursa: monily.md

Noutăți similare