Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Dorin Drăguţanu: "La moment BNM nu examinează cererea BEM de a achiziţiona Unibank"

Dorin Drăguţanu: Sursa foto: tribuna.md

Guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, a declarat astăzi că BNM nu examinează cererea Băncii de Economii privind achiziția Unibank. Potrivit lui, pachetul de documente ar fi incomplet, scrie agora.md.

„Pachetul de documente furnizat de Banca de Economii este incomplet. Banca Națională în aceste momente nu examinează cererea BEM de a achiziționa Unibank”, a declarat Drăguțanu fără a menționa exact ce acte lipsesc.

Administrația Băncii de Economii a confirmat că încă nu a prezentat la BNM setul de documente:

“În prezent perfectăm toate documentele necesare pentru tranzacția de preluare a Unibank și când vor fi gata le vom prezenta BNM”, a declarat Roman Cojuhari (responsabil pentru relația cu presa la Banca de Economii) pentru mold-street.com.

Informația cu privire la intenția Băncii de Economii de procurare a cotei de 100 % din capitalul social al B.C. „UNIBANK” a fost făcută publică în luna septembrie curent. Potrivit președintelui Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Shor, acest pas va oferi Băncii de Economii șansa de a-și întări poziția pe piață. Shor nu a dezvăluit care ar putea fi prețul tranzacției, dar a menționat că BEM are suficiente resurse pentru a face această achiziție.

Sursa: agora.md

Noutăți similare