Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Dorin Drăguțanu: “Eu și domnul Moloșag nu ne vom retrage cererile de demisie”

Dorin Drăguțanu: “Eu și domnul Moloșag nu ne vom retrage cererile de demisie” Sursa foto: tribuna.md

Declarația a fost făcută astăzi, 04 februarie 2016, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Banca Națională a Moldovei.

Referitor la statutul său de guvernator în urma depunerii cererii de demisie și expirării termenului în care Parlamentul trebuia să accepte demisia, Dorin Drăguțanu a declarat:

“Legislația din Republica Moldova nu presupune interimat pentru funcția de Guvernor BNM, nu presupune poziții “demisionar”, “în exercițiu” – nu există așa ceva. Legislația RM spune următoarele: fie o persoană este guvernator, fie o persoană – nu este guvernator. O persoană este guvernator atunci când îl numește parlamentul, și o persoană nu este guvernator atunci când acea persoană nu mai există, parlamentul îl demite sau acceptă demisia guvernatorului. Prin urmare în fața Dvs. stă Guvernatorul BNM cu funcții depline.

Noi vom rămâne în funcție pentru a asigura buna gestiune a băncii. Ar fi irațional și ilogic să lăsăm în circumstanțele actuale banca fără management. Cererile de demisie ale noastre sunt valabile, nu există termen pentru ele. În momentul în care Parlamentul va lua act de demisia noastră, din acel moment calitatea noastră de guvernator și prim vice-guvernator va înceta.

Întrebat dacă a fost solicitat să rămână în funcție în continuare, dumnealui a subliniat:

“Eu și domnul Moloșag nu ne vom retrage cererile de demisie.”

De asemenea în cadrul conferinței de presă guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, a fost întrebat despre starea sectorului bancar, în special în urma ultimelor declarații din mass-media referitor la stabilitatea sectorului și a celor mai mari 3 bănci – Moldova Agroindbank, Moldindconbank și Victoriabank:

“Sistemul bancar este stabil, clienții sunt calmi. […] Situația acestor 3 bănci nu s-a schimbat comparativ cu luna iunie 2015 în ceea ce privește stabilitatea și activitatea lor.”

În cadrul aceleiași conferințe Guvernatorul a declarat că în timpul apropiat, BNM împreună cu Kroll, vor veni cu unele detalii despre desfășurarea investigației de la cele 3 bănci aflate în proces de lichidare – Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Urmăriți imagini video de la conferința de presă de astăzi. Imagini: privesc.eu.

Sursa: privesc.eu

Noutăți similare